Ny megaskole på vej i Vanløse

Vanløse kan se frem til en ny, kæmpestor skole med plads til 1900 elever, når Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole lægges sammen

Vanløse kan se frem til en ny, kæmpestor skole med plads til 1900 elever, når Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole lægges sammen. Den nye Damhusengens Skole skal binde by og skole sammen.

Om nogle år kan beboerne i Vanløse se frem til en ny, anderledes skole. Den nye Damhusengens Skole skal ikke være en folkeskole i traditionel forstand.

Den skal være en moderne skole med både fritidshjem, daginstitution, svømmehal, legeplads og en offentlig park – en skole som skal binde skole og by sammen. Sådan beskrives det nye byggeprojekt i en pressemeddelelse.

Den nye Damhusengens Skole får syv klasser per årgang, og den bliver derfor en af de største skoler i København.

Udbygningen af og sammenlægningen til den nye skole sker helt konkret ved, at Vanløse Skole skal renoveres og bygges om, mens der bliver bygget helt nye bygninger, hvor Hyltebjerg Skole lå før. 

Tanken med den moderne skole er, at når skoledagen er slut, så skal legeplads og andre aktivitetsområder bruges af børn og unge, mens byens beboere og familier kan gøre brug af kvarterhuset – et videns- og læringscenter og svømmehalsfaciliteterne i eftermiddags- og aftentimerne.

- Med Damhusengens Skole vil vi gerne genetablere skolen som en vigtig og nærværende institution i byen. Det skal være et inspirerende sted, hvor der er plads til læring og udvikling, og hvor børn trives. Vi har samtidig – sammen med Københavns Kommune som er bygherre – haft en ambition om at skabe et sted, som ”betaler tilbage” til byen og til det omkringliggende lokalmiljø, siger Uffe Bay-Smidt, der er partner i KANT arkitekter og ressourcechef i partnerskabet TRUST, der står for at udvikle og opføre den nye skole, i en pressemeddelse.

Det er partnerskabet TRUST, der bygger Damhusengens Skole, og det forventes, at dørene til den nye skole kan åbne i år 2021