Aarsleff skal bygge mega Danske Bank-hovedsæde

Per Aarsleff skal bygge 113.000 kvadratmeter fordelt på 73.000 kvadratmeter til Danske Banks domicil og 40.000 kvadratmeter til parkering og teknik

Per Aarsleff A/S har indgået kontrakt med Danica Pension om byggeriet af Danske Banks nye hovedsæde på den gamle posthusgrund ved Bernstorffsgade i København. Byggeriet består af et samlet byggeareal på cirka 113.000 kvadratmeter fordelt på 73.000 kvadratmeter til Danske Banks domicil og 40.000 kvadratmeter til parkering og teknik.

Kontrakten udføres i totalentreprise, og Aarsleff-koncernens selskab Wicotec Kirkebjerg A/S udfører de tekniske installationer. Danica Pension er bygherre på projektet, COWI er ingeniørrådgiver, og Lundgaard & Tranberg Arkitekter er arkitektrådgiver. Byggeriet begynder efter planen den 1. juni 2019 og forventes færdigt i 2023. Kontrakten har en værdi på cirka 3 milliarder kroner og ligger i forlængelse af kontrakterne på nedbrydning og byggegrube, som allerede er i gang.

Danske Bank har tidligere meddelt, at banken i 2013 flytter hovedsædet fra Holmens Kanal til et nyopført domicil på Postgrunden ved Københavns Hovedbanegård. Samtidig samler banken sine koncernfunktioner på to adresser i Storkøbenhavn. Det nye hovedsæde er en fortsættelse af de senere års strategi om at skabe en mere enkel, effektiv og kundefokuseret Danske Bank.

Samtidig med moderne og tidssvarende omgivelser for både medarbejdere og kunder, bliver bankens hovedsæde med placeringen på Postgrunden en del af et nyt område i hjertet af København.

I tillæg til at blive arbejdsplads for cirka 4.000 ansatte, vil det kommende hovedsæde blandt andet indeholde et bankmuseum, en café og en filial. Udover i domicilet på Postgrunden vil Danske Banks koncernfunktioner i Københavnsområdet fra 2023 blive samlet i Høje Taastrup, hvor banken allerede holder til.
Flytningen af hovedsædet betyder samtidig, at Danske Bank i 2023 siger farvel til Holmens Kanal, hvor koncernen har haft hovedsæde siden 1875, skriver banken.

-Der er ingen tvivl om, at Holmens Kanal har været en central del af bankens 147-årige historie og kulturelle identitet, som vi tager med os i det nye hovedsæde. Men hvis banken også i de næste 147 år skal fortsætte med at være en moderne og innovativ bank for vores kunder og medarbejdere, så må vi skabe nye og mere tidssvarende rammer, der i højere grad lever op til vores ambitioner, siger Thomas F. Borgen, koncerndirektør i Danske Bank.