Dansk Halbyggeri bygger ny MC-udstilling

Jens Winther Automobiler på Maglegaardsvej i Roskilde skal have sine udstillingslokaler bygget om

Jens Winther Automobiler på Maglegaardsvej i Roskilde har været samlingssted for bil- og motorcykelentusiaster fra hele landet siden 1966. Udstillingshallen blev i 1969 bygget af Le Mans-legenden Jens Winther Sr og nogle mekanikere. Nu, halvtreds år senere, skal den gamle MC udstilling bygges om.

Det er ikke svært at mærke, at det er mere end bare værksted og motorcykler, når man træder indenfor hos Jens Winther Automobiler i Roskilde. Lokalerne er de samme, som Le Mans-legenden Jens Winther Sr selv gik og byggede med sine mekanikere tilbage i 1969.

Grundet nye krav til autoriserede BMW-servicepartnere har Jens Winther valgt at modernisere sit forhandler- og servicecenter. Det skyldes, at flere bil- og motorcykelfabrikanter ønsker at skabe det rette univers hos deres autopartnere, hvor især kundeoplevelsen bliver sat i fokus, og det i en tid, hvor køberadfærden ellers ændrer sig.

-I dag kan du jo i princippet købe alt på nettet, men det har ikke betydet noget for vores forretning. Når jeg vælger at investere i en ny MC udstilling til vores motorcykler, så er det, fordi biler og motorcykler er to vidt forskellige ting. Jeg vil vove at påstå, at de fleste køber bil med hjernen, og motorcykler med hjertet, og at det, vi sælger hernede, er en livsstil. Nogle kalder det et broderskab, uden at det skal lyde for rocker-agtigt, siger Jens Winther.

Bygger til fællesskabet

Dansk Halbyggeri skal forestå byggeriet af den nye MC-udstilling til Roskildes motorcykelentusiaster. Projektet har en entreprisesum på fire millioner kroner, og forventes leveret primo oktober.

-Når vi skal projektere et byggeri som dette, med den historie, der knytter sig dertil, er det vigtigt, at vi forstår kulturen omkring virksomheden. Det handler om mere end bare kvadratmeter - især her, hvor den vare, der bliver solgt, er mere end bare en motor med hjul, siger projektleder i Dansk Halbyggeri Morten Kjær Gotfredsen, og fortsætter:

-Når nedrivningen af den gamle bygning påbegyndes, så ved vi, at en masse minder ryger med i faldet. Derfor er det særligt vigtigt, at det, vi bygger, formår at indkapsle og understøtte det værdisæt, som har drevet stedet frem til i dag.


Fakta om den nye motorcykeludstilling 
 

Bygningen udføres i 11Ž2 plan med indskudt dæk

Dækket er ophængt i spærkonstruktion, hvorved der undgås søjler i stueetage. 

Facaderne udføres som store åbne glas-/alupartier og lukkede felter i Cembrit plan plade.

Gulvbelægning i butiksarealets stueetage udføres i hårde klinker, der skal kunne modstå slid fra motorcyklerne

På indskudt dæk lægges tæppefliser. 

Lofter i den høje del udføres som Troldtekt og under indskudt dæk som gipsloft. 

Indvendige vægge udføres delvis med glaspartier for at skabe et lyst og åbent miljø.

Bærende konstruktioner udføres som stålkonstruktion.