Færdige studielejligheder i byggemoduler

Et byggemodul med to færdige, fuldmøblerede studieboliger er et bud på, hvordan manglen på studieboliger kan imødegåes i Danmark

Når Concept Living A/S by ABC deltager på Ejendomsmessen i Bella Center, bliver udstillingen noget usædvanlig. Virksomheden medbringer nemlig et helt byggemodul med to færdige, fuldmøblerede studieboliger, som er et bud på, hvordan manglen på studieboliger kan imødegåes i Danmark.

Den 25.-26. april 2018 afholdes Ejendomsmessen for Drift & Vedligehold af fast ejendom i Bella Center i København. En af de mange virksomheder, der stiller op med en stand, er den nystartede byggevirksomhed Concept Living A/S by ABC. Concept Living leverer permanente præfabrikerede modulbyggerier og tager derfor et helt byggemodul med til messen:

- På vores stand til Ejendomsmessen har vi lidt utraditionelt valgt at tage et stort, færdigt byggemodul med, der i hver sin ende indeholder en etværelses studiebolig. Studieboligerne er fuldt møblerede og har alt, hvad en bolig skal indeholde som blandt andet toilet, bad, køkken og opholdsrum. På den måde kan vi fremvise alle aspekter af den alternative byggemetode, forklarer Kjeld S. Facius fra Concept Living, der er særligt specialiseret i at levere studieboliger og -lejligheder.

Concept Livings byggemoduler bliver produceret i en opvarmet hal, hvor alt fra isolering, el, vand og varme bliver installeret på forhånd. Derefter bliver modulerne kørt til byggepladsen, hvor de kan stables og samles på et udtal af måder. Det er således en fleksibel metode, som også kan bruges til blandt andet undervisningsinstitutioner, kontorer og børnehaver.

- Moduler kan bruges til rigtig mange forskellige byggerier, hvor studiebolig blot er ét eksempel af mange. Vi har dog særligt valgt at specialisere os inden for denne type, da vi her ser et behov i markedet. I øjeblikket er der stor efterspørgsel på studieboliger, mens udbuddet er utrolig lavt især i de største byer som Aarhus og København. Her fremviser vi på messen en fleksibel løsning på udfordringen, der hurtigt kan bygges og installeres, da byggepladsen kan klargøres samtidig med, at modulerne bliver bygget i hallen, slutter Kjeld S. Facius.

Concept Living har produktion i de tidligere Siemens-bygninger i Engesvang, der ligger lige ved Silkeborg. Her deler virksomheden fabrik med ABC Pavilloner, som – i modsætning til Concept Living, der står for permanente løsninger - primært fokuserer på udlejning og gensalg.