Uddeling af priser på Nordbygg

Torsdag blev der uddelt priser på Nordbygg - bl.a. til innovativ anvendelse af plast

Torsdag eften blev der uddelt en san regn af priser på Nordbyggs storprisregn. Blandt prisuddelerne var der flere kendisser - bl.a. bolig- og digitaliseringsminister Peter Eriksson, og blandt prismodtagerne var der bl.a. hockeylegenden og ejendomsindehaver Peter Forsberg.

Den første pris blev tildelt "Nye øjne på plast". Denne pris tildeles arkitekturstuderende og på hver Nordbyggmesse er det en opgave at komme med forslag til at opbygge en café i et bestemt materiale. Det vindende bidrag bliver efterfølgende bygget i fuld skalahos Nordbygg. Konkurrencen er et initiativ fra Nordbygg i samarbejde med de svenske arkitekter.
Årets vinder var Tobias Jansson og Oscar Forsman, Umeå Arkitektskole Akademi, og deres forslag "Pavilion!". Ifølge juryen har de løst opgaven fordi det skaber et innovativt, spændende, spændende og uventet plastmøde, udtrykt i et fungerende café miljø på Nordbygg 2018 i Stockholm.

Den store indeklima-pris blev etableret i 2001 af Slussen Building Services i samarbejde med Energi- og Miljøteknologifonden, Svensk Ventilation og Svensk Køleforening. Big Indoor Climate Prize sigter mod at øge interessen for indeklima teknologi, styrke dets position og skabe opmærksomhed omkring teknologi, der fremmer et sundt indeklima i energieffektive bygninger.
Årets præmie blev tildelt af bolig- og digitalminister Peter Eriksson og gik til MidDec Scandinavia for deres nye sensor til måling af radon i indendørs luft.

Glasbranschforeningen uddelte Glasprisen 2018 for Sveriges bedste glasbygning - en pris der tildeles arkitekter og ejendomsejere samt til glas- og metalleverandører. Vurderingen er baseret på kriterierne arkitektur, funktion og innovation.

Årets præmie gik til "Umestan 12" - den nye kontorbygning i Umeå, bygget med dobbeltglasfacader - et skinnende nyt vartegn i byen. Prisen blev modtaget af bygherren Peter "Foppa" Forsberg, hockeylegenden og ejer af ejendomsfirmaet Lerstenen - og hele holdet bag projektet.

Foto: den store indeklimapris: Örjan Martelleur, CEO hos MidDec Scandinaivia, tog imod prisen af bolig- og digitaliseringsminister Peter Eriksson. Foto: Bosse Lind.