Nordbygg skudt igang med 900 udstillere

Peter Söderberg, Nordbyggs projektleder, kunne tirsdag byde Nordbygg-messens 900 udstillere velkommen

Peter Söderberg, Nordbyggs projektleder, kunne tirsdag byde messens 900 udstillere velkommen.

- Her kan man møde markedsledende virksomheder på alle områder inden for byggeriet og det er den mest effektive måde at få et overblik over markedet på og samtidig møde eksperter til direkte vidensudveksling, sagde Peter Söderberg.

- Til Nordbygg 2018 har vi 25 procent nye udstillere og over 200 udenlandske udstillere, som er en væsentlig fremgang og samtiidg ser vi ledende, internationale spilelr, der har valgt at være tilstede for at kunne komme ind på det svenske marked, konstateredePeter Söderberg.

Arrangørerne bag Nordbygg gav deres bedste tip om, hvad man ikke må gå glip af i løbet af ugen. Jaana Petherbielke, Marketing Manager, Energi- og Miljøteknologiforening, mener, at der skal være fokus på udviklingen af ​​ordrerollen. Jo bedre viden kunden har, desto bedre kan leverandøren opfylde krav og ønsker, og det vil gøre det lettere at nå regeringens energimål.

Digitalisering

Britta Permats, Svensk Ventilation, kommentered, hvad hun mente er messens fire højdepunkter.

- Digitale processer, som BIM fokuserer på installation er gode, samt IoT-løsninger, herunder til indendørs klimakontrol. Der er adskillige forelæsninger i løbet af ugen på indeklimascenen, lød opfordringen fra Britta Permats.

Erik Haara, Glasbranschföreningen og Louise Röström, Saint Gobain / Building Materials Industries, rapporterede om væsentlige nyheder på deres område:

- Benyt muligheden for at tale energi og se, hvor hurtigt teknologien foregår inden for glasområdet. Udviklingen er på ingen måde overstået. Det går i retning af mere og mere energieffektivt glas, mindre men med bedre ydeevne. Forhåbentlig er det glasset, der tager energien ind i bygningen til sidst, gennem den integrerede solcelle, sagde Erik Haara.

Byggebranchen og tech mødes

Endelig sagde Lars Albinsson, Bygg 4.0, om den nordiske ConTech-platform, et initiativ fra Bygg 4.0 og Svensk Byggtjänst med Nordbygg som partner.

-Vi ønsker at fremskynde mødet mellem tech verden og byggesektoren. Stockholm er den næstvigtigste by i verden, når det kommer til enhjørninger, altså vellykkede upstart-firmaer. Derfor er Stockholm og Nordbygg det perfekte sted for et sådant møde, siger Lars Albinsson.