Entreprenørboss: ekstremt spild af ressourcer i byggebranchen

Der er ekstremt meget spild af ressourcer i byggebranchen, fordi der ikke bliver tænkt rationelt og effektivt, siger Marianne Hemicke, adm. dir. i N.H. Hansen & Søn A/S

– Der er ekstremt meget spild af ressourcer i byggebranchen, fordi der ikke bliver tænkt rationelt og effektivt, og det er jo spild af bygherrens penge i sidste ende. Hvor ofte har vi ikke været ude på byggerier og færdiggjort en del af vort arbejde, der bagefter skal gøres om, fordi der ikke lige var tænkt på at få nogle installationer korrekt placeret, eller fordi det udførte arbejde inden vor opgave ikke var helt gennemtænkt. Der er masser af eksempler herpå og, der kunne spares mange penge ved, at der blev etableret et strategisk samarbejde fra starten af mellem entreprenør og rådgivere, fremhæver Marianne Hemicke, administrerende direktør i N.H. Hansen & Søn A/S i et stort interview med magasinet Byggeplads.dk om virksomheden.

Det er de færreste, der kalder sig selv gammeldags og konservative. Og smiler ovenikøbet. Men det gør Marianne Hemicke, som udover at være administrerende direktør også er enejer af virksomheden, der blevt etableret i 1909. For hende er konservativ tænkning og konservative dyder nemlig hele forklaringen på, hvordan en entreprenørvirksomhed har formået at eksistere i over 100 år, klare sig gennem en finanskrise og så kunne blive hyldet som vækstvirksomhed for få måneder siden.

Læs det store, eksklusive interview med Marianne Hemicke i marts-udgaven af magasinet Byggeplads.dk