Pæn, dansk interesse for Nordbygg

Nordens store byggefagmesse, Nordbygg i Stockholm, finder sted 10.-13. april 2018

– Vi ser igen en pæn interesse fra danske virksomheder, og ca. 30 danske virksomheder – eller udenlandske virksomheder med nordisk hovedsæde i Danmark, har tegnet egne stande, siger Jonny Sjöberg, der repræsenterer Nordbygg i Danmark.

– Når messen åbner og bliver gennemgået med tættekam, vil det vise sig, at en lang række danske firmaer er med som underleverandører til direkte udstillere eller som medudstillere på danske eller svenske stande, hvilket markant øger billedet af den danske tilstedeværelse på messen. At dansk industri er oppe på mærkerne ses i sammenligningen med norske og finske udstillere, som der traditionelt er meget få af på Nordbygg, siger Johnny Sjöberg.

Ventelister

Sidste gang Nordbygg løb af stablen var den 5.-8. april 2016 i Stockholm med 900 udstillere og fyldte haller. Langt de fleste udstillende virksomheder var svenske, men blandt lande uden for Sverige, lå Danmark, med omkring 30 udstillende virksomheder, helt i top, efterfulgt af Finland med 22 udstillende virksomheder og Tyskland med 17 udstillende virksomheder.

– Der er en række danske firmaer, som vi har været nødt til at sætte på venteliste, fordi de ikke har været hurtige nok ud af starthullerne. Men hvis man står langt nede på en venteliste, skal man desværre ikke regne med at få plads, for Nordbygg er meget populær. På den sidste messe i 2016 stod der mere end 100 virksomheder på de forskellige ventelister. Vi prøver altid at fortælle danske virksomheder, at det gælder om at være hurtigt ude, og jeg synes, det er lykkedes lidt bedre denne gang end tidligere, siger Jonny Sjöberg.

Der forventes omkring 50.000 besøgende til messen.

Udsolgt siden nytår

Messechefen Peter Söderberg har flere gange meldt ud inden en messe, at standene på den aktuelle messe er blevet booket hurtigere end den forrige. Og denne gang har han været nødt til at sige det igen. Nordbygg 2018 har været udsolgt siden nytår, og salget er gået endnu hurtigere end tidligere.

Peter Söderberg forklarer denne udvikling med det enorme behov, der er i Stockholmsregionen for byggematerialer, hvor den svenske hovedstad summer af byggeaktivitet – hvilket man se ved selvsyn, når man besøger byen.

Blandt de danske udstillere på messen vil man bl.a. kunne finde: Airmaster, Dafa, Dana Lim, Hørning Floor, Neoperl, Nordfab, Pressalit, Rems Scandinavia, Rias, Superwood, Velfac og Viega.

www.nordbygg.se

Foto: Omkring 30 danske udstillere vil være at finde på Nordbygg, der finder sted 10.-13. april 2018.