Byggeinvesteringer i Euroland for 100 mia. euro frem til 2025-30

Ifølge international markedsrapport er der planlagte bygge-investeringer for 925 mia euro i Europa indtil 2025-2030

INTERMAT, den internationale messe for bygge- og anlægsbranchen, har netop løftet sløret for sin første internationale markedsrapport for byggeriet ”The INTERMAT Construction Observatory”, som er udarbejdet i samarbejde med det franske eksportråd Business France. Rapporten er blevet til ud fra et ønske om at knytte et stærkt bånd til markedet og tilbyde byggematerialeproducenterne strategiske oplysninger om 12 udvalgte lande i EMEA-regionen, som alle har store investeringer på vej på bygge- og anlægsområdet.

Rapporten analyserer hvert lands igangværende og kommende investeringsplaner indtil 2025-2030 fordelt på undersektorer (lufthavne, byggeri, jernbaner, miner og stenbrud, havne, veje, transport), og giver samtidig et overblik over de største bygge- og anlægsprojekter, hovedposterne i import og eksport af byggematerialer og –udstyr, samt de udenlandske mærker der er tilstede i hvert land.

De seks europæiske lande, som er med i rapporten – Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland og England – står tilsammen for projekter til en værdi af 925 mia € frem mod 2030 eller for nogen af projekternes vedkommende frem mod 2050. Tyskland ligger i top (287 mia € frem mod 2030) fulgt af Italien (223 mia €) og England (167 mia €). Frankrig ligger på en fjerdeplads med 139 mia €, mens Holland og Belgien har projekter for hhv. 63 og 42 mia €.

Byplanprojektet Le Grand Paris og metroprojektet Le Grand Paris Express er de største projekter i Europa inden for de næste 15 år med en investering på 67 mia €.

De undersektorer som generelt har størst potentiale for branchens virksomheder er i rækkefølge: veje, jernbaner og byggeri.