Mobil beton i vækst

Med batchblander, pumpe og kran i en og samme enhed samt en kapacitet på op til 15 m3 blander Dansk Mobil Beton A/S betonen direkte på byggepladsen

Det var en stolt Direktør i Dansk Mobil Beton A/S, Ole Keinicke Christensen, der forleden kunne fremvise den første af en række nye og specialudviklede mobile betonmixere, som virksomheden præsenterede for kunder og samarbejdspartnere forleden.

Den nye betonmixer er den første af sin art i Danmark og er blevet specialudviklet til Dansk Mobil Beton i samarbejde med MixaMate og IHS i England. Der er tale om et batchblandeanlæg med indbygget pumpe og kran samt en kapacitet på op til 15 m3 friskproduceret beton afhængig af betontype.

-Dermed kan vi tilbyde kunderne en alt-i-en betonleverance med både betonblander og -pumpe i samme enhed. Der er der derfor ikke længere behov for at tilkalde en separat pumpebil i forbindelse med en støbning, hvilket betydeligt reducerer transport-, arbejds- og ventetid, fortæller Ole Keinicke Christensen.

Markedet for færdigblandet beton leveret af de ultramobile betonblandere er i stærk vækst i bl.a. USA og England, men man først nu er ved at få øjnene op for fordelene ved at kunne blande betonen direkte på byggepladsen i resten af Europa. I Danmark er Dansk Mobil Beton A/S den eneste leverandør af beton fra denne type mobile blandeanlæg. 

Det innovative køretøj er efter en kort indkøringsperiode nu klar til at levere kvalitetsbeton til både det professionelle og private marked på hele Sjælland. Bilen er i udgangspunktet udstyret med 60 m pumpeslange, men der kan reelt pumpes helt op til 80 meter langs jorden eller op i 5. sals højde med den indbyggede kran. Den indbyggede pumpe leverer betonen med en hastighed på op til 10-12 m3 i timen.

Teknisk Direktør i Dansk Mobil Beton A/S, Steen Madsen er særlig glad for den teknologi, der ligger bag den nye mixer. ’Der er tale om en såkaldt batchmixer, som gør det muligt at levere beton i samme høje kvalitet, som på traditionelle betonfabrikker, men fremstillet direkte på byggepladsen’, fortæller Steen Madsen og fortsætter:

- Alle materialer, der går ind i blandingen, vejes og hele processen overvåges af den indbyggede computer, der samtidig dokumenterer de nøjagtige mængder i blandingen.

Mobilbeton eller beton produceret direkte på byggepladsen indebærer en række fordele for kunden. For det første er betonen er helt frisk, når den afleveres og man kan nøjes med at producere præcist den mængde beton, der er behov for. Det betyder, at der ofte vil være en økonomisk fordel for kunden, der sparer penge ved kun at få leveret den mængde, der reelt skal bruges. Endelig er der en miljømæssig fordel ved at minimere produktionen af beton, så man reducerer spild i form af overskydende beton, der efterfølgende skal køres til deponering på genbrugspladsen. Dermed undgås en dobbelt miljøbelastning med spild af råvarer og ekstra kørsel til og fra genbrugspladsen.

Vi startede udviklingsarbejdet sammen med den engelske producent for godt et år siden, og vi står nu med en helt unik betonmixer baseret på gennemtestet teknologi, men tilpasset de krav, der stilles til beton i Danmark. Kombinationen af batchblandeanlæg og pumpe af på samme køretøj giver en enestående fleksibilitet samtidig med at omkostningerne, besværet og CO2-udledningen reduceres til gavn for kunden og miljøet’, slutter Ole Keinicke Christensen