Holscher Nordberg og team får stor opgave i Norge

Holscher Nordberg og teamet Kragh & Berglund og Urban Creators er valgt til endnu et parallelopdrag om byudvikling i Norge. Denne gang i stationsbyen Kongsvinger

Efter for nyligt at have gennemført et vellykket parallelopdrag om byudvikling af Nittedal Centrum, en forstad til Oslo i stærk vækst, er Holscher Nordberg og teamet bestående af Kragh & Berglund og Urban Creators blevet udvalgt til endnu et parallelopdrag om byudvikling i Norge. Denne gang i stationsbyen Kongsvinger.

I et tæt opløb med 17 ansøgere (heriblandt flere danske tegnestuer som Vandkunsten, JaJa Architects, Tredje Natur og Arkitema) er teamet 1 ud af 3 teams udvalgt til at gennemføre parallelopdraget, der skal belyse udviklingspotentialet af stationsområdet i Kongsvinger, komme med nye visioner for området og et nyt helhedsgreb, der kan forankre den kommende udvikling i lokalsamfundet.

-Vi er stolte over endnu engang at være udvalgt til en spænde byudviklingsopgave i Norge. Sammen med Kragh & Berglund og Urban Creators har vi samlet et unikt team med alle de nødvendige kompetencer, der skal  til for at skabe visionære og helstøbte strategier for byudvikling. Vi har som team stor erfaring i at arbejde med fortættede byrum og byggerier, særligt fra større projekter i København, og det er denne viden vi arbejder videre med i resten af Norden.

-Vores særlige interesse og styrke ligger i det sociale islæt, som er et gennemgående tema for tilgangen til alle vores opgaver. Vi er meget bevidste om at den gode by opstår ud af gode arkitektoniske løsninger, som opfordrer til interaktion mellem byens brugere, hvilket skaber muligheder for det uformelle møde, siger partner i Holscher Nordberg, Nils Holscher.

Projektleder på Nittedal Centrum og det nye parallelopdrag i Kongsvinger Jakob Madsen mener, at det især er den helhedsorienteret og analytiske tilgang, som arkitekterne og byplanlæggerne i teamet kan byde ind med.

-Danske arkitekter har tradition for at arbejde helhedsorienteret og favne både den sociale, økonomiske og miljømæssige bæredygtighed. Vores analytiske tilgang, sætter os i stand til at skabe unikke byer og bygninger, der arkitektonisk er forankret i såvel stedets særlige betydning som brugernes ønsker og behov, udtaler Jakob Madsen, projektleder hos Holscher Nordberg.

Parallelopdraget i Kongsvinger er endnu et eksempel på at dansk specialistviden inden for byplanlægning og arkitektur er efterspurgt uden for landets grænser og at Holscher Nordberg, Krag & Berglund og Urban Creators har en række relevante kompetencer at byde ind med på de nordiske markeder