102 familieboliger i Aabenraa

Boligselskabet Domea Rødekro opfører netop nu 102 attraktive almene familieboliger samt et nyt Rema 1000 supermarked

Boligselskabet Domea Rødekro opfører netop nu 102 attraktive almene familieboliger samt et nyt Rema 1000 supermarked. Byggeriet opføres på hjørnet af Haderslevvej og den kommende udvidelse af Gasværksvej.

Boligernes attraktive beliggenhed tæt på havnen og Aabenraas bymidte er helt unik. Der er rejsegilde på byggeriet onsdag den 25. oktober, hvor også borgmester Thomas Andresen (V) og viceborgmester Ejler Schütt (DF) vil komme og fejre, at byggeriets tagkonstruktion nu er hejst og at byggeriet er godt på vej.

- Jeg glæder mig til at deltage i rejsegildet. Rejsegilder er en hyldest til håndværkerne og for hver gang, der bygges nyt, giver det mere beskæftigelse til branchen. Cimbria Parken er ét af hjørnestenene i Aabenraa Kommunes bosætningsbestræbelser og derfor glæder det mig, at 2. etape allerede er planlagt på grund af stor efterspørgsel. Det bliver spændende at følge udviklingen, når hele området er færdigt og får en sammenhæng med de planer, vi har for områdefornyelsen af den nordlige bymidte, siger borgmester Thomas Andresen (V).

Grunden er også kaldt "den gamle Cimbriagrund" og derfor vil det nye byggeri fremover hedde Cimbria Parken. Efter dialog med familien bag Cimbria navnet, fik Domea Rødekro lov til at videreføre det gamle navn. De 102 lejligheder indrettes med en moderne og åben indretning - i bygninger på op til seks etager med store altaner.

- I Domea lægger vi vægt på, at vores byggerier opføres i høj kvalitet. Boligerne skal samtidig kunne skabe rammerne for et godt naboskab i bebyggelsen. Det er nogle meget spændende lejligheder på en god beliggenhed - som tilmed bliver til at betale for almindelige indkomster. Så jeg ser bestemt frem til, at lejlighederne står færdig, siger Svend Overgaard, formand for Boligselskabet Domea Rødekro, der er bygherre på Cimbria Parken.

Byggeriet opføres i to etaper: Først bygges 66 stk. 2- og 3-rums boliger, der forventes klar til indflytning 1. juli 2018 - og der er kun ganske få 3-rums boliger ledige. Anden etape består af i alt 36 boliger med 3- og 4-rum. Anden etape forventes færdig i 2019.

Fakta om byggeriet

Bygherre: Boligselskabet Domea Rødekro

Byggeforretningsfører: Domea.dk

Totalentreprenør: STB Byg A/S, Vejle

Bygherrerådgiver: COWI