124 ungdomsboliger indviet på Frederiksberg

Behovet for ungdomsboliger er meget stort i disse år, og Frederiksberg Kommune og Københavns Største boligselskab  fsb bidrager nu med flere af de eftertragtede boliger til unge under uddannelse.  124 nyopførte ungdomsboliger, der har fået navnet Engbakken, er nemlig klar på Frederiksberg. Frederiksberg Kommunes borgmester Jørgen Glenthøj og boligselskabet fsb’s formand Steen Søndergaard har netop indviet det markante hus ved indgangen til Frederiksberg Kommune. Boligerne ligger på den gamle Falck-grund ved Nordre Fasanvej  og Bispeengbuen. Alle boliger får eget bad og toilet og et lille køkken. Dertil kommer fælles studierum, et stort fællesrum med køkken, vaskeri og flere store tagterrasser til udendørsliv. Bygningen bliver lydisoleret mod Bispeengbuen.

Der er 121 et-værelses boliger på ca. 28 kvm plus 14 kvm fællesareal og 3 to-værelses boliger på ca. 33 kvm plus 14 kvm fællesareal. Huslejen ligger mellem 4200 og 5100 kr. En Lidl dagligvarebutik og en Falck-station er placeret i underetagen. Totalentreprenør er KPC, arkitekt er Arkitema Architects og  rådgivende ingeniør er Oluf Jørgensen.

Ambassadører for fællesskabet

I Engbakken har kommunen og fsb valgt at bruge det såkaldte First Mover koncept, som fsb har udviklet med støtte fra ministeriet – et koncept, der skal skabe de bedst mulige rammer for et godt ungdoms- og studiemiljø i nye ungdomsboliger.  Til det har man nemlig brug for eksperthjælp fra de unge selv.

Konceptet går ud på, at 10 unge First Movers flyttede ind allerede den 5. maj, mens resten af de unge flyttede ind den 1. juni.  De 10 unge har deltaget i tre workshops arrangeret af fsb, hvor de har talt om aktiviteter, traditioner og værdier for deres nye, fælles hjem og  brug og indretning af fællesarealer.  Også den digitale kommunikation har de forholdt sig til. Målet er, at de nye beboere får mulighed for udstrakt brug af digital kommunikation i forbindelse med det stiftende afdelingsmøde og efterfølgende møder og samtidig bruger digitale redskaber til det sociale fællesskab.

De 10 First Movers skal fungere som en slags ambassadører for fællesskabet før, under og efter, at alle er flyttet ind, og de har vedtaget disse kerneværdier: