Inwido overtager Bøjsø Døre & Vinduer A/S

Inwido fortsætter med at udvide i Danmark og køber nu et af vinduesbranchens mest eksklusive producenter, Bøjsø Døre & Vinduer A/S med produktion i Vorbasse syd for Billund

Inwido fortsætter med at udvide i Danmark og køber nu et af vinduesbranchens mest eksklusive producenter, Bøjsø Døre & Vinduer A/S med produktion i Vorbasse syd for Billund. Bøjsø komplementerer Inwidos øvrige brands i Danmark, og herved styrkes koncernens position i Danmark.

Inwido, der er Europas største producent af vinduer, har i dag underskrevet købskontrakt med ejerne af Bøjsø Døre & Vinduer om køb af alle virksomhedens aktier. Herved fortsætter Inwido med at udbygge sin portefølje af danske vinduesproducenter, der udover det nye opkøb tæller KPK Døre & Vinduer, OUTLINE Vinduer, FROVIN Vinduer & Døre og Outrup Vinduer & Døre.

Opkøbet af Bøjsø Døre & Vinduer styrker Inwidos position i Danmark og forventes at skabe betydelige muligheder for ekspansion og synergier mellem Inwidos eksisterende forretning og Bøjsø:

- Bøjsø er en af Danmarks mest eksklusive vinduesproducenter, og vi er meget glade for, at købsaftalen nu er faldet på plads. Bøjsø har haft et stort fokus på at sikre videreførsel af produktionen i Danmark og det eksklusive brand, og det er netop, hvad vi har til hensigt at gøre, forklarer Managing Director Asger Drewes Jørgensen fra Inwido Denmark og fortsætter: - For os har det været vigtigt, at vi tilfører koncernen et nyt og komplementerende brand, der gør vores samlede produktpalette mere komplet. Inwido i Danmark er fokuseret på at tilbyde høj kvalitets-, dansk producerede produkter til renovering. Bøjsø komplimenterer denne position med branchens Rolls Royce-produkter til renovering fortrinsvis målrettet privat liebhaveri. Her ligger et forholdsvis uopdyrket marked for os.

Bøjsø Døre & Vinduer blev grundlagt i 1972 af Bøje Sørensen som et mindre snedkerfirma på fødegården i Jylland. Her blev der hurtigt udviklet et speciale inden for vinduer og døre i specialmål af høj kvalitet, og i dag råder Bøjsø Døre & Vinduer over en fleksibel og effektiv produktion, der beskæftiger knap 40 ansatte i Vorbasse.

Bøjsø har de seneste år gennemført et generationsskifte og sønnen Lasse Sørensen har siden 2010 været direktør og partner:

- Bøjsø er familiens livsværk igennem 45 år. I dag er Bøjsø en effektiv og velrenommeret aktør inden for en niche af renoveringsmarkedet, som vi nu får mulighed for at give endnu mere styrke og vind i sejlene. Vi bliver nu en del af Danmarks absolutte elite inden for vinduer og døre. Det er vi enormt stolte af og ser det som en stor mulighed for, at vi om mange år ude i fremtiden vil kunne opleve Bøjsø med samme faglige grundværdier, men med endnu større kapacitet til at udvikle sig i såvel volumen som markedsposition. Virksomheden har alle dage været familiens barn, og vi ville aldrig sige ja, hvis Bøjsø ikke skulle have de bedste vilkår og muligheder i fremtiden, siger Lasse Sørensen.

Han og de øvrige medarbejdere, heriblandt produkt- & indkøbsansvarlig Arne Bendesen, der også har været medejer og en nøgleperson i Bøjsøs drift og udvikling, fortsætter alle i virksomheden. Bøjsø Døre & Vinduer havde sidste år en bruttofortjeneste på 15,5 millioner kroner og et resultat efter skat på 3,9 millioner kroner. Virksomhedens aktivitet bevares på den nuværende lokation i Vorbasse.

Ejerskabet af Bøjsø Døre & Vinduer overgår med øjeblikkelig virkning til Inwido Denmark. Overdragelsesværdien er dog delvist reguleret af fortsat vækst i de næste par år