STB BYG leverer Bifaldet i Roskilde

Musicon er en ny kreativ bydel i Roskilde. Her vil Bifaldet skyde op, som en markant bebyggelse med moderne urbane boliger

Musicon er en ny kreativ bydel i Roskilde. Her vil Bifaldet skyde op, som en markant bebyggelse med moderne urbane boliger. STB BYG har været med fra starten af udviklingsfasen, og er nu klar til at tage første spadestik efter sommerferien.

I et stærkt teamwork med arkitekter, landskabsarkitekter og bygherre(r) har STB BYG været med til at udvikle 62 meget spændende lejligheder, som skal opføres, hvor betonfabrikken Unicon lå.

- Samarbejdet har været i stil med tidligere partering forløb, så vi har i fællesskab arbejdet os frem til pris og løsninger fremfor udelukkende at finde løsninger ud fra en pris, som vi normalt gør i licitationer, forklarer adm. direktør hos STB BYG, Jens Winther.

Selve det kreative forløb har også været anderledes, da de to arkitektfirmaer Kullegaard Arkitekter og Svendborg Architects valgte at indgå i et strategisk partnerskab for at kunne inspirere hinanden til at skabe helt unikke løsninger. Derudover har landskabsarkitektfirmaet Schønherr A/S været med i den arkitektoniske udformning af området. KSE Ejendomme er udpeget af Roskilde Kommune som ejendomsudvikler og bygherre på projektet.

Roskilde Kommune havde fra starten stillet høje og ambitiøse krav om bæredygtighed, markant arkitektur og gennemtænkt integration i den nye aktive og levende bydel, og det lever byggeriet op til.

Mange (re)kreative formål

Når Roskildes nye kreative bydel, Musicon, er færdigudviklet kommer den til at byde på både højskole, væksthus, innovative virksomheder, værksteder, gallerier, caféer, spillesteder og anderledes boliger. Her er prisbelønnet skater-park, børneteater og i Rabalderstræde ligger et arkitektonisk velspillende museum for rock, pop og ungdomskultur.

Bifaldet ligger roligt tilbagetrukket, men alligevel tæt på det pulserende liv i Musicon. De fem blokke i 4-6 etager bliver kendetegnet ved brugen af teglbaguette på facaden og et fantastisk lysindfald i lejlighederne. Den historiske reference fra stedets industrielle historie viser sig blandt andet i trappeopgangene og igen på udearealerne, hvor betonen dukker op i selskab med planter og træer hentet ind fra området omkring Roskilde. Alle lejlighederne, der har en eller flere skønne, brede terrasser, varierer i størrelse fra 78 til 135 m², og så er der penthouselejlighederne på toppene på 153 m² og med 360 graders udsigt. En af bygningerne på toppen er dog til fællesbrug, for der er tænkt meget på fællesskabet i Bifaldet.

Budt op til dans

Det kan måske undre, hvorfor man vælger en jysk entreprenør til at bygge for den kreative klasse i Roskilde, men for Jens Winther er der mange gode grunde til, at netop STB BYG er blevet budt op til dans her:

- Vi har for det første fået etableret os med et godt ry på Sjælland gennem de senere år, og vi vinder et stigende antal sjællandske licitationer, fordi vi helt grundlæggende leverer kvalitet til tiden og til konkurrencedygtige priser. Dernæst har vi opbygget stor viden og erfaring om bæredygtige byggerier. Endelig har vi ved flere lejligheder haft fornøjelsen at samarbejde med Kullegaard Arkitekter, et samarbejde, som jeg godt tør sige, altid har været til gavn og glæde for begge parter.