Nyt laboratorium skal styrke dansk asfaltkvalitet

Med et endnu stærkere fokus på udvikling og kvalitetssikring af asfalt indvier NCC i dag sine nye laboratoriefaciliteter tæt på Lillebæltsbroen

Med et endnu stærkere fokus på udvikling og kvalitetssikring af asfalt indvier NCC i dag sine nye laboratoriefaciliteter tæt på Lillebæltsbroen. Det sker på baggrund af beslutningen om at samle alle asfaltlaboratorier under ét tag med en central placering i Fredericia.

Når der er lagt ny asfalt på en motorvej eller bygget en ny bro, er der gode chancer for, at boreprøverne vil ende på NCC’s nye, store laboratorium på Vesterballevej i Fredericia. Her vil de i alt 1.099 kvadratmeter lokaler fremover danne rammerne for analyse af blandt andet asfaltprøver i Danmark.

-Vi producerer mere end 1.2 millioner ton asfalt om året. Derfor er kvaliteten helt afgørende for os – både fordi vores kunder skal kunne stole på, at vi leverer det, som er aftalt, og fordi vi har en ambition om at sætte et kvalitetsaftryk på vores veje i Danmark. Det gør vi blandt andet ved at samle vores faglige kompetencer ét sted og løbende kvalitetssikre vores produkter – både den producerede asfalt og kontrol af den færdigudlagte asfalt, siger Kim Krøis, adm. direktør i NCC Industry, Asfalt.

De nye lokaler skal huse NCC Industry’s tekniske afdeling, som blandt andet består af produktionskontrol- og udviklingslaboratorie, teknisk produktsupport samt Kvalitet & Miljø.

Det er erfarne medarbejdere fra NCC’s tidligere laboratorium i Vejen, der flytter til de nye lokaler i Fredericia, og som i løbet af foråret skal dele arbejdssted med kolleger fra laboratoriet i Aalborg – i alt 25 nye arbejdspladser i området.

Udvikling skal fremme holdbarhed

Laboratoriechef Kristina Bolbro Agerholm står i spidsen for det nye centralt placerede laboratorium, og hun har de seneste måneder arbejdet på at klargøre faciliteterne til den officielle åbning den 16. marts 2017.

-Vi glæder os til at byde medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere inden for i vores nye lokaler. Indvielsen af det nye laboratorium er startskuddet til mere udvikling af solide løsninger på asfaltområdet. Udover at vi fortsat dokumenterer de produkter, som vi leverer til kunderne, vil vi gerne forbedre asfaltbelægninger, så vi forlænger produkternes levetid, blandt andet slidlagets styrke og holdbarhed, siger Kristina Bolbro Agerholm.