Pihl & Søn genrejses

LM Byg A/S, genrejser sammen med en investor og med støtte fra Vækstfonden og Danske Bank det hæderkronede Pihl & Søn A/S

Et af de største danske brands kommer nu igen til at flagre fra byggekraner landet over. Carsten Mindegaard, ejer og bestyrelsesmedlem i den danske byggesucces LM Byg A/S, genrejser sammen med en investor og med støtte fra Vækstfonden og Danske Bank det hæderkronede Pihl & Søn A/S, hedder det i en meddelelse.

Det vakte stor opmærksomhed, da den over 126 år gamle entreprenørvirksomhed Pihl & Søn gik konkurs i 2013. Som en af de ældste og største danske entreprenørvirksomheder med opgaver i hele verden sendte konkursen trykbølger gennem erhvervslivet. Nu genrejses den tidligere hæderkronede virksomhed Pihl & Søn A/S, der er sat i verden med et solidt kapitalgrundlag, med støtte fra Vækstfonden og Danske Bank. Den tunge erhvervsmand Lars-Christian Brask bliver bestyrelsesformand.

-Pihl & Søn A/S fremstod gennem årtier som en af landets mest anerkendte og kompetente entreprenørvirksomheder. Virksomhedens byggerier står med Storebæltsbroen, Operaen og Skuespilhuset som ikoner i dansk byggeri og tegner billedet af en succesfuld virksomhed, der på ulykkelig vis endte med at brænde fingrene på enkelte, komplekse byggeprojekter ude i verden, forklarer Lars-Christian Brask og fortsætter:

-Vi er ambitiøse og glæder os over, at vi nu skal genrejse en af byggebranchens mest hæderkronede danske virksomheder og dens unikke ånd. Målet er at være bygherrens foretrukne samarbejdspartner, når det gælder alle former for byggeri, men vi er samtidig meget bevidste omkring, at det kommer til at kræve hårdt arbejde. Vi opererer på den lange bane.

Pihl & Søn A/S vil som nystiftet aktieselskab stå uafhængigt og har intet at gøre med afviklingen af det gamle konkursbo og dets kreditorer. Selskabet vil koncentrere alle indsatser mod opgaver i Danmark, og målet er, ikke mindst i konkurrence med store, udenlandske virksomheder, at skabe danske arbejdspladser.

Ny direktør

Til at stå i spidsen for Pihl & Søn A/S har Carsten Mindegaard og co. hentet Halldor P. Ragnarsson fra en stilling som divisionsdirektør hos MT Højgaard. Han har arbejdet i Pihl & Søn A/S siden 1982 – både som direktør for Danmark fra 2001-2012 og som adm. direktør for koncernen fra 2012-2013 – samt været formand for Dansk Byggeri fra 2009-2012. Han starter som adm. direktør i Pihl & Søn A/S senest den 1. august 2017, idet han er bundet af en konkurrenceklausul fra MT Højgaard.
Udover støtte fra Danske Bank og Vækstfonden er M.J. Eriksson Holding også med i genrejsningen som aktiv medinvestor. Den landsdækkende anlægsentreprenør er således en del af ejerkredsen.

Om Pihl & Søn A/S
Det oprindelige Pihl & Søn A/S blev stiftet i 1887 af murermester Lauritz Pihl, og i de næste 126 år stod entreprenørvirksomheden for nogle af de mest anerkendte byggerier i Danmark og udlandet. Nu er den grønne pil tilbage. Med erfarne byggefolk og en solid egenkapital hviler det nye Pihl & Søn A/S på et solidt kapitalgrundlag, og både Danske Bank og Vækstfonden støtter det nye selskab.