Klassificerede døre til hospitalerne er et must

Til Vejle Psykiatriske Afdeling er der leveret døre med en ny hængselsløsning med langt mindre slør
Tekst: 

Der skal mange døre til i et hospitalsbyggeri – rigtigt mange! Det ved Nordic Door, der er en ordreproducerende virksomhed, der primært leverer klassificerede døre til hospitaler, skoler, børnehaver, kontorbyggeri samt entrédøre.

Virksomheden leverer ikke færre end 2.000 døre til Det Nye Universitetshospital, DNU, i Aarhus. Med det blotte øje helt almindelige, indvendige døre – men naturligvis udviklet, så de opfylder kravene på DNU, særligt omkring forhold med brand og røntgen. Ved operationsstuer er der f.eks. indbygget glas i dørene. Dørene har gennemgået en fuld funktionstest og er godkendt til både brand og røntgen, så de lever op til kravene inden for fremtidens hospitaler.

– Vi har gennem hele byggeprocessen på DNU forbedret løsningerne, så vi i dag står med et rigtig stærkt produkt med et flot design. F.eks. har vi indbygget en ny gummiliste i stålkarmen, hvilket bevirker, at døren lukker bedre til, hvilket er meget vigtigt. Vores paskvil i dobbeltdørene er også blevet forbedret med hensyn til bedre styring, siger Brian Rask Pedersen, salgsansvarlig i Danmark for Nordic Door, og fortsætter:

– Vi har været ude at snakke med fagfolk og tømrerne i forhold til montering af dørene og har samtidig haft fokus på at levere til tiden. En god mærkning er også vigtig – det gør det nemt at fordele dørene rundt på etagerne. Det er nogle af de faser, der er vigtige i et byggeri af den kaliber, siger Brian Rask Pedersen.

Ny hængselsløsning

Også til den nye Vejle Psykiatriske Afdeling har Nordic Door leveret døre. Hertil har virksomheden udviklet en ny hængselsløsning. Den nye rustfri hængselsløsning fås med kuglelejer eller højdejusterbar, og der er langt mindre slør i den.

– Derved kan du lave en mere ensartet montering og undgå, at døren kommer til hænge med tiden. Og så ser det godt ud, da der bruges rustfrie hængsler, lyder det fra Brian Rask Pedersen.

Nordic Door har endvidere været hovedleverandør til det nye Riks­hos­pitalet i Oslo, med en levering af ca. 9.000 døre.

– De store sygehuse er en stor udfordring i forhold til projektstyring og leveringerne, hvilket vi har succes og erfaring med. Og for os er det netop vigtig med stor fokus på samarbejde hele vejen gennem projektet. Og selvfølgelig at sikre, at vores værdier med hensyn til vores produkter er funktionalitet, holdbarhed samt det lette udtryk, siger Brian Rask Pedersen.

Om Nordic Door

Nordic Door er en ordreproducerende virksomhed, der producerer og leverer døre samt glaspartier til indvendig brug. Produktionen foregår med højteknologisk produktionsudstyr med vægt på kvalitet. Nordic Door har fokus på rådgivning, udarbejdelse/optimering af løsninger, samarbejde, projektstyring.

www.nordicdoor.no