Specielt afløb til vinylgulve

Vinylgulve er lette at gøre rent, bløde at gå på og billige i drift.

I badeværelset har vinylen yderligere den fordel, at du ikke behøver en vådrumsmembran under gulvet, da vinylen i sig selv virker som en membran. Det gør installationen billigere.

– Vinyl kan opnå en vandtæthed, som de fleste andre gulvtyper ikke kan. Den fungerer både som gulvbelægning og vådrumsmembran. Lægger du klinker i et badeværelse, skal du have en vådrumsmembran nedenunder. Med vinyl sparer du den arbejdsgang. Vinylen er også meget anvendelig i etageejendomme med trækonstruktion­er, da vinylen arbejder sammen med trækonstruktionen og ikke er et tungt og ubevægeligt materiale som klinker, siger Thomas Boysen fra firmaet Kims Gulvbelægning.

Kims Gulvbelægning har fungeret som sparringspartner for Unidrain, der i det sidste års tid har arbejdet på at skabe en version af deres verdenskendte linjeafløb, der kan bruges til vinylgulve. Vinylgulve kræver nemlig en særlig tilpasning omkring afløbet og skal klemmes fast med en klemring. Derfor er det ofte runde afløb, der bruges sammen med vinylen. Men med Unidrains nyeste opfindelse står gamle traditioner for fald.

– Vi er ofte blevet spurgt, om vi kunne udvikle et lineært afløb, der passede til et vinylgulv. Nu har vi taget udfordringen op og skabt en helt særlig løsning, hvor vinylen næsten går i ét med det lineære afløb. Risten bliver holdt på plads af magneter, så der ikke er synlige skruer eller beslag. Opfindelsen er så unik, at vi har ansøgt om et patent på løsningen, siger produktchef i Unidrain Jacob Honoré.