Stort byggeri igangsættes på toppen af Sohngårdsholmsvej

MT Højgaard igangsætter nu byggeriet af et stort lokalcenter på 5.000 kvadratmeter på hjørnet af Danalien og Sohngårdsholmsvej. Bygningen bliver qua sin placering på toppen af Sohngårdsholmsvej en af Aalborgs højeste og skal styrke området med butikker og boliger.

MT Højgaard har netop fået grønt lys af Aalborg Byråd til at opføre et helt nyt og dynamisk lokalcenter med boliger, erhverv og butikker på toppen af Sohngårdsholmsvej. Byggeriet bliver i to niveauer, hvor den høje ende får syv etager og bliver 24,5 meter høj. Byggegrunden ligger på et af Aalborgs højeste punkter, og den 24,5 meter høje bygning bliver således en af Aalborgs højeste. I bygningens stueetage vil der blive erhverv for områdets beboere og forbipasserende.

- Det specielle og interessante ved byggeprojektet er, at vi skal i gang med at etablere et helt nyt lokalcenter fra bunden. Bygningen skal ikke kun rumme nye beboelsesmuligheder, men også tilføre byliv til området, fortæller Carsten Nielsen, der er direktør for MT Højgaard i Aalborg.
Godkendelsen indebærer, at lokalcenteret kan have butiksarealer med et samlet etageareal på 2.500 kvadratmeter. Fra 1. sal og op opføres 48 lejligheder fra 56 til 118 kvadratmeter. Alle lejligheder får vestvendte altaner, og der er indbygget flere tagterrasser.

- Bygningen bliver områdets største med sit højeste punkt på 24,5meter. Når man står på den øverste altan vil man være 23 meter oppe og have en fantastisk udsigt over byen. Stort set alle beboere får dog en helt fantastisk udsigt over Aalborg, siger Carsten Nielsen.

Nyt knudepunkt

Bygningen var oprindelig planlagt i tilknytning til Aalborgs nye letbane. Hurtigbusløsningen, der erstatter letbanen, har dog ikke ændret på lokalcenterets formål, som stadig er at være et vigtigt kontaktpunkt mellem midtbyen og universitetsområdet:

- Stedet bliver et knudepunkt med direkte tilknytning til den kollektive trafik med det planlagte stoppested på Sohngårdsholmsvej. Der er derfor gode forudsætninger for at skabe yderligere byliv, fortsætter han.
Alle 48 lejligheder bliver lejeboliger og opføres i materialer af højeste kvalitet. Lejlighederne er primært tiltænkt børnefamilier, der ønsker at bo i kort afstand til både by, universitet, daginstitutioner, skoler, butikker mv. samt seniorer, der fra altanen kan nyde udsigten til byen og sågar fjorden.

Digitalt spadestik

Byggeprojektet er allerede blevet computermodelleret i MT Højgaards digitale laboratorium i Aalborg – det såkaldte VDC-lab, hvor alle forhold omkring bygningen lægges ind i en 3D-model. Det betyder, at man allerede nu kan bevæge sig rundt i bygningen iført 3D-briller. MT Højgaard har også lavet en fysisk 3D-model af bygningen på egen 3D-printer.

Det rigtige, fysiske spadestik blev taget i slutningen af oktober måned i år, og byggeriet forventes at stå klar den 1. maj i 2018.