INGENIØR’NE flytter ind i Esbjerg-posthus

INGENIØR’NE har 1. marts 2016 overtaget det tidligere posthus i Esbjerg

INGENIØR’NE har 1. marts 2016 overtaget det tidligere posthus i Esbjerg, beliggende Jernbanegade 1. Ejendommen er opført i midten af 1990’erne og har fungeret som post og pakkecentral.

- Ejendommen har en helt unik og centralplacering, tæt på motorvejen, havnen og midtbyen, beliggende op ad en af de store indfaldsveje til Esbjerg. Bygningen er selvsagt markant i det den har fungeret som posthus med postbutik og pakkecentral/budcentral. Jeg tror de fleste borgere i Esbjerg kender bygningen, siger Lars Henrik Damkjær, administrationschef og tilføjer:

- Ejendommen ligger et stenkast fra vor nuværende adresse, Østrehavnevej og blandt andet derfor tror jeg, at den har været interessant for os, da vi er vokset ud af de nuværende lokaler men stadigvæk gerne vil signalere forankringen i området.

Netop i disse dage lægges sidste hånd på renovering/ombygningen af ejendommen. Da huset har været anvendt til posthus, har det selvsagt været en totalombygning indvendig. Det største konstruktive indgreb i bygningen er vel, at der er udskåret et stort dækareal mellem 4 bærende søjler, for at skabe lysindfald fra de pyramideformede ovenlysvinduer i taget og helt ned i kælderen.  I alt en frihøjde på ca. 17,3 meter. Der er udskåret 2 dæk, hhv. i stueplan og 1. sals plan.

Der er indsat trapper mellem etagerne i det fritskårene areal. Den tidligere indgang i bygningen er fjernet og erstattet med nogle store glaspartier og der er etableret en mere moderne indgang fra nord i bygningen. Der er etableret reception, kontorer, møderum og kantine i stueplan og kontorer, møderum og åbent kontorlandskab på 1. sal. I kælderen arkiv, teknik og personalerum m.v. I alt et moderne kontor som skal tjene til INGENIØR’NEs fremtidige virke.

-Vi flytter ind i de nye lokaler mellem jul og nytår og er klar til at arbejde derfra 2. januar, siger Lars Henrik Damkjær.