Private investorer vile bygge i det østlige Aalborg

Private investorer nu investerer et trecifret millionbeløb i at bygge seks store punkthuse i Kildeparken midt i det østlige Aalborg

Det store boligområde Kildeparken i det østlige Aalborg er på få år gået fra at være et udsat område til i dag at være så attraktivt, at private investorer nu investerer et trecifret millionbeløb i at bygge seks store punkthuse midt i området. Helhedsplanen for området, som blev udformet i 2012, danner nu skole for andre udsatte boligområder i Danmark.

De to brødre bag spilsuccesen CEGO, Anders Gautier Christensen og Jacob Frederik Christensen, samt advokat Rasmus Haugaard investerer nu et trecifret millionbeløb i bygningen af seks nye boligejendomme på Blåkildevej i det østlige Aalborg. Det sker som en direkte konsekvens af gennemførelsen af en af de mest succesrige byomdannelsesprojekter i Danmark i nyere tid. Omdannelsen tog sit afsæt i helhedsplan Kildeparken 2020 og den efterfølgende byplanskonkurrence City in Between:

- Alle større byer i Danmark har belastede boligområder med Gellerupplanen i Aarhus og Vollsmose i Odense som nogle af de mest kendte eksempler i provinsen. Vi har også haft vores udfordringer i Aalborg Øst, men med gennemførelsen af helhedsplanen og de seneste års milliardinvesteringer i området, står vi i dag med en særdeles attraktiv bydel. Kriminaliteten er faldende, boligerne bliver i disse måneder og år opgraderet, kriminaliteten er faldende, og jeg kunne blive ved, siger Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter: - Det er årsagen til, at det østlige Aalborg nu fremhæves i KL-regi som et skoleeksempel på positiv byomdannelse, og det er årsagen til, at en lang række kommuner nu kommer på besøg og med egne øjne besigtiger bydelen.

Himmerland Boligforening, der har cirka 3.000 lejemål i Kildeparken-området, var medinitiativtager til helhedsplanen. Her ser direktør Ole Nielsen de private investorers indtræden som det foreløbige klimaks og en klar blåstempling af indsatsen:

- Private investorer i et almennyttigt boligområde er et sjældent syn og er for mig at se det foreløbige klimaks på den målrettede byomdannelse af store dele af det østlige Aalborg. Private ejendomsinvestorer vil selvsagt have sikkerhed for deres investering og et løbende afkast, og Blåkildevej, der ligger midt i Kildeparken, er nu så attraktivt et område, at de private nu også tror på det, bemærker han.

Konkret skal der bygges cirka 140 lejligheder fordelt på seks såkaldte punkthuse. De seks ejendomme er på syv etager og rummer hver mellem 18 og 24 lejligheder. Oprindelig blev området bebygget med cirka 1.000 ensartede etagehuse og gårdhuse i starten af 1970’erne. 70 procent af området er grønt, men mellem boligerne er der anlagt store parkeringsarealer, og både boliger og arealer er nu godt på vej til en komplet omdannelse.

Helhedsplanen, der foreløbig har omfattet investeringer på to milliarder kroner, og de nye ejendomme skal være med til at øge mangfoldigheden yderligere – både fysisk og beboermæssigt:

- Al erfaring viser, at jo mere diversitet et givent område indeholder, jo bedre er det. Og det handler bestemt ikke bare om nationalitet og religion, som mange tror. Det handler i høj grad også om beskæftigelse, alder, indkomst og uddannelse. Her kan privatejede boliger være med til at øge diversiteten og netop tiltrække andre beboere – uanset om det er udlejnings- eller ejerlejligheder. Sidstnævnte er kronen på værket i Kildeparken, fortsætter Ole Nielsen.

Det er Himmerland Boligforening, der ejer området, og som nu sælger grunde fra til de private investorer Anders Gautier Christensen, Jacob Frederik Christensen og advokat Rasmus Haugaard. De to brødre ser et stort potentiale i at udbygge området, der ligger særdeles centralt i forhold til Aalborg Universitet, det nye universitetshospital, Gigantium mv.:

- Det, der er sket med det østlige Aalborg de seneste år, er ganske enkelt unikt, og da vi fik præsenteret denne investeringsmulighed, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle sige ja tak, siger Anders Gautier Christensen og fortsætter: - Selvfølgelig er vi lokalpatriotiske, men vi gør ikke det her uden at tro på, at ideen er rigtig og kan betale sig. Det her bliver blot den første af mange private investeringer i det østlige Aalborg, som vi eller andre kommer til at igangsætte i de kommende år.

Det er MT Højgaard, der skal bygge de seks ejendomme, og her forventer direktør for MT Højgaard i Aalborg Carsten Nielsen at byggeriet kan igangsættes inden for 3-6 måneder:

- Alle dokumenter er underskrevet, og nu går vi ind i næste fase med myndighedsprojektering og byggetilladelse. Vi forventer derfor, at byggeriet kan igangsættes først på foråret, forklarer han.

Byggeriet omfatter i alt 12.000 kvadratmeter boligbyggeri af høj kvalitet.