Boligrenovering kan være krævende

Store boligrenoveringsopgaver kræver overblik, professionel styring og ikke mindst erfaring, lyder det fra entreprenørfirmaet JFP

I Skanderborg og Struer står beboerne i knap 600 boliger på nippet til at kunne nyde livet i deres nyrenoverede og moderne boliger. I Silkeborg, Herning, Esbjerg og Billund har beboere i store boligkomplekser allerede vænnet sig til at bo i boliger, hvor entreprenørfirmaet JFP har stået for den omfattende renoveringsopgave.

– Vi har gennem de seneste år haft en lang række både små, store og også ganske komplicerede renoveringsopgaver. Vi ser meget potentiale og også mange muligheder i boligrenovering. Det er en spændende disciplin – men den er også krævende, siger adm. direktør for JFP, Jesper Friis Poulsen.

Startede i Herning

JFP har en historie, der rækker helt tilbage til 1972, hvor virksomheden blev etableret som almindeligt byggefirma i Herning. Siden har virksomheden været igennem en ganske voldsom udvikling, har etableret sig med afdeling på Sjælland og forventer i år at runde en omsætning på 1 mia. kr.

– Vi har været med i byggebranchen i mange år og har oparbejdet en betydelig erfaring med bl.a. disse renoveringsopgaver, hvilket er absolut påkrævet, når man går ind i de større eller mere krævende opgaver, siger Jesper Friis Poulsen, der peger på overblik, professionel styring og ikke mindst erfaring som meget vigtige parametre for at lykkes med de store boligrenoveringer.

Stor forskel på sværhedsgraden

Der er stor forskel på sværhedsgraderne inden for boligrenovering. Mange ting er afgørende, eksempelvis om beboerne er genhuset eller skal bo på byggepladsen, så at sige. Om der er miljøarbejder eller anden forurening at tage hensyn til. Om alle bygninger skal bevares, eller noget skal genopbygges helt fra bunden. Og naturligvis også, hvor lang tidshorisonten er: Om byggeriet strækker sig over flere år, eller om der er en kort tidsramme.

– Hos JFP har vi faktisk prøvet kræfter med det meste, så vi ved, hvad de enkelte problemstillinger kræver og er gode til at håndtere de fleste udfordringer og få processen til at køre nogenlunde glat. Også i det tilfælde, hvor der opstår uforudsete udfordringer, hvilket er en naturlig del af renoveringsopgaver, siger Jesper Friis Poulsen og fortsætter:

– Lige nu er vi i gang med et stort projekt i Skanderborg med renovering af 390 boliger og et mindre i Struer, hvor vi har genopbygget 184 boliger. Desuden har vi afleveret boliger til lokale boligforeninger i bl.a. Herning, Esbjerg, Silkeborg og Billund, hvor vi har nogle yderst tilfredse bygherrer og beboere, siger Jesper Friis Poulsen og peger på, at en af forudsætningerne for succes også er at have de rigtige folk på byggepladsen.

– Heldigvis har vi folk, der efterhånden er specialister, når det gælder renoveringsopgaver. Så vi er faktisk rigtig godt kørende i denne krævende disciplin, siger Jesper Friis Poulsen.