Kreativ glasløsning til Den Hvide Kødby

Glarmestre Snoer og Sønner leverer i samarbejde med datterselskabet GGF kreativ glasløsning af udvendigt facadesystem til indvendige forsatsvinduer til fredet bygning i Københavns Hvide Kødby

Den Hvide Kødby er et karakteristisk og fredet anlæg i København. I forbindelse med en energirenovering har Glarmestre Snoer og Sønner i samarbejde med datterselskabet GGF fået ordre på isolering af 16 shedlys i et af anlæggets fredede bygninger. Hvert enkelt shedlys er seks meter bredt og tre meter højt, og de består hver af ni høje ruder. Af hensyn til bygningens fredning skulle forsatsvinduerne passe til denne opbygning. Desuden skulle de kunne åbnes indad af hensyn til rengøring.

Udvendigt system til indendørs brug

GGF valgte i samarbejde med moderselskabet Glarmestre Snoer og Sønner at bruge det helt nye Schüco system FW35 og FW50 – et system som er beregnet til udvendige vinduer, men i dette tilfælde fungerer de som forsatsvinduer.

Idéen at bruge et udendørs facadesystem til at lave indvendige forsatsvinduer er et eksempel på den kreative tankegang som GGF og Glarmestre Snoer og Sønner er kendt for. Løsningen passer perfekt til Den Hvide Kødbys særpræg af ensartede modullignende bygningselementer og materialer som ses i de industrielt fremstillede vinduer, døre og elevatorer.

De enkelte fag til hver ramme er samlet på GGFs fabrik i Tåstrup, og leveret herfra til Kødbyen. Her blev fagene samlet til de enkelte forsatsruder og monteret i loftet, før energiruderne kom i rammerne. Et antal ruder i hvert fag kan åbnes, et system, som Glarmestre Snoer og Sønner har udviklet til lejligheden.

Den Hvide Kødby er delt op i to lige store haller. De er blevet energirenoveret en ad gangen og hver hal fik nye forsatsruder over fire uger.  Den ene renoverede hal kommer til at huse et teater, mens den anden hal er garage for en række af Københavns pølsevogne.