Ny bydel undervejs i Aarhus N

JCN Bolig er valgt til at opføre de første boliger i en helt ny bydel i Aarhus N for Tækker Group.

NYE er en helt ny bydel, hvor 1. etape alene omfatter 650 boliger, daginstitution og dagligvarebutik og det er dette arbejde, der nu sættes i gang af JCN Bolig, i første omgang med opførelse af 36 boliger med option på yderligere 44 boliger.

Projektet, der består af 3 forskellige tæt/lav bebyggelser, er tegnet af 4 forskellige arkitekter, nemlig Hune & Elkjær, Loop Architects, AART Architects, og Cebra Arkitekter. Tækker Rådgivende Ingeniører er Ingeniør på alle projekter.

Det er et spændende og markant projekt, der vil give genlyd i hele regionen. Det er vi naturligvis glade og stolte over at have fået ansvaret for som hovedentreprenør, og det passer rigtig godt til vores kompetencer udtaler Lars Adamsen, Regionschef i JCN Bolig. Vi har stor erfaring med at arbejde med kreative arkitekter og omsætte deres ideer og visioner til rentable byggerier. Der er ingen tvivl om, at det er Jørn Tækkers drømmevisioner, der efter 10 års planlægning nu bliver ført ud i livet. Alle 3 typer bebyggelse har sin egen arkitektur og indretning, og der er meget nytænkning og udvikling i det samlede projekt – både hvad angår anvendelsen af materialer, men også håndtering af regnvand og øvrige tekniske installationer, slutter Lars Adamsen.

Teknisk chef hos JCN Bolig Benny Maagaard uddyber, at projektet i NYE er blevet til ved at anvende erfaringerne fra den øvrige projektvolumen på boliger, som JCN Bolig i disse år har opbygget med specialiseringen på boliger. Med 4 forskellige arkitekter og et meget højt arkitektonisk ambitionsniveau, så er alle kompetencer kommet i arbejde, og JCN Bolig er stolt af resultatet.

Tækker Group arbejder i forvejen sammen med JCN Bolig på et projekt med opførelse af 36 rækkehuse i Hørning. Vi har et forbilledligt samarbejde på denne sag, og det har derfor været naturligt at fortsætte samarbejdet på NYE, udtaler Jørn Tækker, der er ejer af Tækker Group. Vi har netop startet salget af boligerne op, og allerede på nuværende tidspunkt er 12 boliger reserveret. Det tegner rigtig godt, og vi forventer derfor at kunne gå i jorden inden årets udløb.

Som nævnt omfatter den første aftale opførelse af 80 boliger på i alt 10.186 kvadratmeter. Boligerne er en kombination af lejligheder, klyngehuse, rækkehuse og villahuse som fletter sig sammen i små fællesskaber. Variationen i de forskellige boligtyper betyder at NYE er attraktiv for mange; både enlige, ældre, unge samt børnefamilier. Byggeriet starter op omkring årsskiftet, og de første boliger skal være klar til indflytning midt på efteråret 2017.

 

Fakta:

Omfang: 36 boliger på i alt 4.544. kvadratmeter med option på yderligere 44 boliger.
Bygherre: Tækker Group
Entreprenør:   JCN Bolig
Arkitekter:       Arkitektfirmaet Hune & Elkjær
                             Loop Architects
                             AART Architects
                             Cebra Arkitekter
Ingeniør:          Tækker Rådgivende Ingeniører