Klassisk bølgeplade i ny fortolkning

Cembrit Toscana er med en kombination af bølger og plane flader et alternativ til den traditionelle bølgeplade

Den populære bølgede tagplade har i mange år været en del af dansk byggestil, men med en nyfortolkning af de klassiske bølger har Cembrit, der er mangeårig leverandør af bølgeplader, skabt tagprofilen Cembrit Toscana som et moderne alternativ til mange forskellige typer tagbeklædning.

– Cembrit Toscana er med en kombination af bølger og plane flader et flot og moderne alternativ til den traditionelle bølgeplade. Det er et tagprofil, som sikrer et stilrent tag, samtidig med at det skiller sig ud fra typiske tagløsning­er. Det gør, at den også er med til at imødekomme den stigende efterspørgsel på unikke løsninger i byggeriet, fortæller Mogens Fisker, adm. direktør i Cembrit.

Moderne helhed

På gården Vadsholt ved Ulsted i Nordjylland har Anders Bundgaard valgt at beklæde taget på sin gård med Cembrit Toscana. Taget blev skiftet ud i forbindelse med en renovering af de gamle bygninger, hvor der samtidig blev foretaget en ombygning med en ny port gennem gårdens lade samt en ny sidebygning. Det var bl.a. ønsket om at give bygningen et samlet, moderne udtryk, der gjorde, at valg­et faldt på Cembrit Toscana som tagbeklædning til den 1.400 kvm store gårdbygning:

– Vi renoverede bygningerne med henblik på at give gården et løft med et mere nutidigt udtryk, og det skulle også afspejle sig i taget. Vi gik derfor efter et moderne tag, der passede til bygning­ens stil, og som samtidig kunne samle gårdens forskellige bygning­er til en helhed, forklarer Anders Bundgaard.

Også den æstetiske funktion spillede en afgørende rolle i valg­et af det nye tag, og det var bl.a. vigtigt, at tagløsningen både var pæn og kunne skabe variation i forhold til hovedbygningen, som er beklædt med glaseret tegl.

Gården Vadsholt er beklædt med Cembrit Toscana i farven sort. Pladen fås også i de klassiske farver zinkgrå, rødbrun og teglrød.

Den nye Toscana-plade har ifølge Cembrit stadig de mange fordele, der karakteriserer de kendte bølge­plader. Det inkluderer bl.a. minimalt vedligehold og exceptionel modstandsdygtighed i det danske vejr:

– Rent styrkemæssigt har den nye Toscana-plade samme unikke styrke og hårdførhed over for ydre påvirkninger, eksempelvis fugt og snavs, som den klassiske bølgeplade. Det er også med til at gøre Cembrit Toscana velegnet til landbrugsbyggeri som på Vadsholt, siger Mogens Fisker.