Konkurrence om velkomstcenter til Mols Bjerge

Fem arkitekt-teams kæmper om tegne velkomstcenter til Nationalpark Mols Bjerge - bl.a, Arkitema og EFFEKT Arkitekter

Arkitema Architects er prækvalificeret til at deltage i konkurrencen om at udforme Velkomstcenter Nationalpark Mols Bjerge. Centeret skal ligge i de naturskønne rammer ved Kalø Slotsruin, der årligt får mere end 150.000 mennesker på besøg.

Konkurrenceprogrammet fra Nationalpark Mols Bjerge efterspørger et velkomstcenter med personlighed og karakter, der dog samtidigt tilpasser sig det unikke område, der rummer både Kalø Slotsruin, Hack Kampmanns Strandhus og det storslåede istidslandskab.

- Det er fantastisk at være med blandt de fem hold, der får lov at arbejde videre med et spændende projekt med en helt unik placering i landskabet, siger partner Poul Schülein, der sammen med Arkitemas konkurrence- og udviklingsafdeling nu skal arbejde videre med projektet. Med på holdet er også rådgivende ingeniører SlothMøller.

Arkitema kan trække på erfaringerne med Besøgscenter Hammershus, der nu er under opførelse. I lighed med Velkomstcenter Mols Bjerge ligger det i imponerende omgivelser, der har krav på sin del af de besøgendes opmærksomhed.

Bevaringsværdig bygning skal tænkes med

Det er også en del af konkurrenceopgaven at knytte Hack Kampmanns Strandhuset til velkomstcentret.

”Det er altid meget interessant, når en opgave rummer elementer af vores kulturarv. Det er en ære at få lov at tage hånd om de gamle bygninger og bringe deres kvaliteter ind i nye arkitektoniske sammenhænge”, siger Poul Schülein.

People in architecture

I Velkomstcentret skal mennesket i centrum både i den arkitektoniske udformning og når centeret åbner for turister og andre gæster. Det ligger godt i tråd med Arkitemas arbejde, der altid har en målsætning om, at arkitektur skal gøre en forskel for de mennesker, der bruger den.

Konkurrencens resultat offentliggøres i december, og de øvrige konkurrencedeltagere er:

  • Terroir Arkitekter med MAP Architects, Thing & Brandt Landskab og AFM Consult
  • EFFEKT Arkitekter med GHB Landskab og COWI
  • Reiulf Ramstad Arkitekter med Tredje Natur, EKJ samt konsulenter Anne Schnettler og Dark Matters
  • FORCE4 Architects med Alleswirdgut Landskab og Oluf Jørgensen rådgivende ingeniører