Ecophon Akusto til nem og fleksibel støjdæmpning

Ecophon introducerer nemt monterbare lydabsorberende paneler til vægge på kontorer, hospitaler og institutioner – med serien Akusto

Har man behov for en effektiv akustisk løsning, der er nem at montere og kan varieres dekorativt i form og farve, så bør man skele til den seneste innovative løsning fra Ecophon. Det er en fleksibel og dekorativ løsning, udmøntet i serien Ecophon Akusto.

– Vores filosofi er at skabe harmonisk akustik i rummet, så man ikke generes af støj, og vores mål er at optimere løsningerne i de enkelte rum. Vi står bag den føren­de forskning på akustikområdet, og vi har dokumenteret, at det ikke er nok at have et godt akustikloft: Hvis man vil optimere rumakustikken, er det nødvendigt at kombinere vægabsorbenter i et samspil med lofterne, fremhæver Poul Jensen, arkitekt hos Ecophon.

Fokus på forskning

– Det er vigtigt for os at få fremhævet seriøsiteten omkring det, vi beskæftiger os med, fordi vi har oparbejdet en del viden på området, som er helt unik. Vi har i organisationen omkring 20 akademiske medarbejdere, der udelukkende tænker i nyudvikling og forskning, til fordel for slutbrugerne, og der er investeret omkring 300 mandeår i forskning inden for akustik, så vi ved, hvad vi taler om, siger Anders Lisberg, direktør for Ecophon i Danmark.

Det er i denne ånd og troen på ultimativ kvalitet, at Ecophon Akusto er skabt – en serie af lodrette elementer, hvor de forskellige typer, former og farver let kan kombineres til at skabe det udtryk, man ønsker.

Akusto Wall er beregnet til lidt større arealer, har en tykkelse på 40 mm og kan fås i to modeller med forskellige kanter og bredder – ligesom panelerne monteres i en ramme af profiler. Akusto One er mindre, fleksible absorbenter uden rammer, også på 40 mm i tykkelse, og med dem kan man designe rummet med forskellige udtryk, herunder mønstre.

Endelig er der Akusto Screen, som er en fritstående skærm med en tykkelse på hele 88 mm og en meget effektiv lydabsorbering.

Foto: Til kontormiljøer er Akusto vægabsorbent perfekt til at reducere støj, og så kan elementerne tilpasses og monteres, så der opnås et særligt dekorativt udtryk i rummet, her i blå/grå nuancer.

Akustisk samspil

– Det er ikke altid muligt at skabe et akustisk miljø alene ved lofter, men så kan man anvende vægabsorbenter – helst placeret på to vinkelstående vægge. De bryder nemlig de lydbølger, der kastes frem og tilbage mellem vægfladerne og danner flutterekko. Med kombinationen af loftpaneler og Akusto vægabsorbenter opnås de optimale betingelser, fremhæver Poul Jensen.

Løsningerne er anvendelige i alle sammenhænge, hvor man ønsker at tilrette akustikken til aktiviteten i rummet.

Topfoto: Ecophons Akusto-serie omfatter også Akusto One i mindre dimensioner i cirkulære former, som ud over den støjdæmpende effekt kan skabe et rum med sin helt egen dynamik.