C.F. Møller vinder svensk boligkvarter på 18.000 kvm

C.F. Møller og Slättö Förvaltning vinder visionært boligkvarter med fokus på massivtræ centralt i Örebro

Med forslaget ”Örnsro Trästad” (Örnsro Træby) har C.F. Møller og C.F. Møller Landscape i samarbejde med Slättö Förvaltning vundet konkurrencen om et visionært boligkvarter centralt i Örebro.

Örebro Kommune står sammen med Sveriges Arkitekter bag arkitektkonkurrencen, og målet er at skabe en bydel ud over det sædvanlige, en impuls i byen.

Örnsro Trästad bliver en destination og en levende bydel i Örebro med en klar idé til, hvordan byens sociale kredsløb beriges ved at integrere naturen i det urbane landskab. Boligerne spiller sammen med en urban bypark, som byder på mangfoldige aktiviteter og pladser for mødesteder og rekreation. Bygningerne i bydelen udføres med konstruktioner af massivtræ og bidrager positivt til projektets samlede livscyklusperspektiv. Massivtræ er en vedvarende ressource med lavt energiforbrug og et begrænset Co2-aftryk.

Den nye bydel er sammensat af flere byhuse, som varierer i højde. Aktivitetsstrøget og kvartersgaden kobler området og promenadestrækningerne sammen med Svartån og de omkringliggende kvarterer. Ängen er en generøs bypark, som bidrager med et uventet møde mellem by og vild natur.

- Vi vil udforme en inkluderende bydel, hvor byens urbane og sociale kvaliteter spiller sammen med parkens økologiske strukturer. Forslaget illustrerer en vision med mål om at skabe et spændende sted i Örebro med unikke værdier og innovativ arkitektur, siger Ola Jonsson, ansvarlig arkitekt på projektet ved C.F. Møller.

- Det er et oplagt valg for os at vælge konstruktioner af massivtræ med facader af træ. Udover at det bidrager positivt til miljøet, giver træ nye muligheder for at skabe innovativ og værdiskabede arkitektur, siger Ola Jonsson.

Fakta:

Adresse: Örnsro, Örebro

Arkitekt og landskabsarkitekt: C.F. Møller og C.F. Møller Landscape

Bygherre: Slättö Förvaltning AB

Omfang: ca 18.000 m²

År: 2016