Mosvæg på kontoret – med logo

Hvordan får man noget andet og anderledes end en hvid gipsvæg? Virksomheden Klingspor A/S i Kolding valgte at bruge mosvægge

Ved indretningen af lokalerne i virksomheden Klingspor A/S i Kolding, der leverer slibeartikler til industrielle virksomheder, havde indretningsarkitekten et ønske om at skabe noget andet og noget mere inspirerende end blot gipsvægge i knækket hvid.

Den nye arbejdsplads skulle placeres i et eksisterende kontormiljø, men samtidig afskærmes med et par vægge. Der skulle derfor bygges et par “lette” vægge til afskærmning, hvor den ene skulle gå næsten fra gulv til loft. De to andre skulle blot være halvvægge. Jydsk Planteservice A/S blev inddraget i sagen:

– Vi diskuterede i samarbejde med indretningsarkitekten, hvilke muligheder der var bedst og kunne opfylde kundens ønske. Men samtidig var det jo blot en væg, der skulle afskærme og være lidt mere inspirerende end den traditionelle gipsvæg i knækket hvid, fortæller Jørgen Lund, salgschef hos Jysk Planteservice A/S. Han fortsætter:

– Vi fandt i samarbejde frem til et par muligheder, nemlig en plantevæg, men det ville i så fald kræve en lidt stærkere væg. Vi fandt hurtigt frem til, at det skulle være en mosvæg, da den ville kunne opsættes på en simpel skeletvæg og samtidig opfylde kundens ønske til en afskærmning. Efter en del brainstorming blev det også besluttet, at der skulle implementeres et logo i mosvæggen. Logoet skulle være et “e” – det skulle signalere, at den nye arbejdsplads var forbeholdt firmaets e-handels­medarbejdere, fortæller Jørgen Lund.

– Før mosvæggen kunne monteres, skulle det simple træskelet dog etableres, som mospladerne kunne monteres på. Vores tømrer fik lavet skelettet, og så kunne vi begynde at montere mospladerne, hvilket tog ca. 4,5 time, fortæller Jørgen Lund.

Jørgen Lund fremhæver følgende fordele ved mosvægge:

– Mosvægge er antistatiske og støvafvisende og samtidig vand­absorberende. Dertil kommer, at de samtidig er støjdæmpende og lydabsorberende, og dermed har de en positiv effekt på indeklimaet, siger Jørgen Lund.