Dk i top 4 på det europæiske boligmarked

Eurostat har netop offentliggjort prisstigninger for huse i 3. kvartal. Og med en årlig stigning på 7,2 pct. er Danmark med i den europæiske top i forhold til prisstigninger på fast ejendom

Topscoren findes dog på den anden side af Øresund, idet intet europæisk land kan slå årlige prisstigninger på 13,7 pct. som i Sverige. Boligejerne i Danmark kan dog glæde sig over, at prisstigninger i Danmark er højere end i Norge (6,9 pct.).  Dog er prisstigninger i Danmark lavere end på Island (8,1 pct). Generelt må man dog sige, at det nordiske boligmarked - på nær i Finland - ser ud som værende det mest hotte i Europa. 
 
Efter Sverige er toppen, at Østrig har haft stigninger på 9,3 pct. Irland, 8,9 pct. Danmark 7,2%. De største prisfald findes i Letland med et fald 7,6 pct. Kroatien med et fald på 3 pct. Italien med et fald på 2,3 pct. og Frankrig med et fald på 1,2 pct. 
 
Ser man på det europæiske gennemsnit er det for eurolandene 2,3 pct. på året, mens stigningerne i hele EU har været 3,1 pct. Danmark ligger dermed noget over det europæiske gennemsnit og har igennem 2015 været et af de lande, hvor det har været mest attraktivt at investerer i fast ejendom. Når det er sagt er det danske boligmarked dog kølnet lidt af i slutningen af året i 2015, hvilket også ses i de internationale sammenligninger. Danmark er således ikke med fremme i feltet, når man bare ser på de kvartalsvise stigninger for 3. kvartal. 
 
Målt på 3. kvartal 2015 var der mest gang i boligmarkedet på Malta med en stigning på 6,2 pct. Efterfulgt af Irland med en stigning på 4,5 pct., Østrig med en stigning på 4,1 pct. og Sverige og UK med en stigning på 3,9 pct. De største fald findes i Ungarn med et fald på 5,9 pct. Slovenien med et fald på 3,5 pct. og Estland med et fald på 1,9 pct.