DEKO satser på det maritime område

DEKO bruger stor international skibsmesse i Kina til at holde verdenspremiere på sine nye Ocean glasvægge og -døre

Nordeuropas største i bl.a. mobile vægge, glasvægge og lignende, DEKO loft + væg p|s i Tåstrup, tager et stort spring og lancerer nu et banebrydende indretningsprogram til den internationale skibsindustri. DEKOs nye Ocean glasvægge og -døre til den maritime sektor skal bygge videre på den succeshistorie, som den danske virksomhed har med eksport til 50 lande verden over af produkter til brug i primært byggerier for erhvervslivet og den offentlige sektor - på landjorden.

Mere end 45 års erfaring i at levere alt fra mobile skillevægge og foldevægge til glasvægge, glasdøre, lofter og gulvglas har gjort DEKO til en af Danmarks største indretnings-entreprenører med speciale i erhvervs- og institutionsbyggeri. Denne erfaring plus en række unikke tekniske nyheder i forhold til konkurrenterne på det maritime marked skal give DEKO Ocean en tilsvarende position inden for skibsbygning og offshore byggerier.

Lette elementer

Design og vægt er meget vigtige parametre på skibe – ikke mindst på de stadig større krydstogtskibe, der transporterer tusinder af mennesker på mange dæk oven på hinanden. Når man bruger mange tunge glasvægge og -døre på et skib, kan vægten hurtigt blive et problem. Strukturer på de øvre dæk skal f.eks. kompenseres med fire-fem gange større ballast i bunden af skibet. Og ekstra ballast giver øget brændstofforbrug, skriver virksomheden.

DEKOs patenterede aluminium-rammer er 25% slankere end konkurrenternes, og de vejer op til 50 procent mindre.

- Et stort krydstogtskib kan øge antallet af kahytter med fire-fem ekstra – alene på besparelsen i vægt af vores glasvægge. Ekstra kahytter giver ekstra indtjening. Samtidig kan skibets interiør gøres mere åbent og venligt ved anvendelse af vores glasvægge og -døre,  vurderer DEKOs administrerende direktør Peter Krogh.

Når DEKO udvikler nye produkter, tager man hensyn til en hel stribe krav, forventninger og ønsker. Det er også sket med de nye Ocean glasvægge og -døre til den maritime sektor. Ud over det elegante design gælder det f.eks. et fartøjs totaløkonomi. Ocean produkternes lave vægt sikrer, at skibene bruger mindre brændstof. I sidste ende vil det gavne miljøet, da skibene forurener mindre, skriver virksomheden.

Verdenspremiere i Kina

DEKO præsenterer for første gang sine nye Ocean produkter offentligt i begyndelsen af december, hvor virksomheden deltager med egen stand på Asiens vigtigste skibsmesse, Marintech 2015, i Shanghai. I 2016 går DEKO Ocean så på en verdensturné med deltagelse i udstillinger i bl.a. Florida og Hamburg. Målet er, at DEKO i løbet af 12 til 18 måneder kan præsentere sine første store kunder, der har skibe med Ocean glasvægge ombord. Danmark har et fint navn i internationale maritime kredse – godt hjulpet på vej af giganter som Mærsk. Det fornemme image vil DEKO have glæde af i sin markedsføring af de nye Ocean produkter:

- Vi kommer med fire meget stærke argumenter, som er svære at slå for vores konkurrenter. Vores Ocean produkter er i moderne skandinavisk design, der er eftertragtet overalt. Vores produkter er de letteste brandgodkendte glasvægge til skibe i verden. Vi har meget konkurrencedygtige priser – og vi har over 45 års erfaring og succes på land,  siger Peter Krogh.

Produktion i Danmark og Kina

DEKO har egne udviklingsafdelinger i Danmark og i Kina. Produktionen foregår i Danmark og Kina, hvor DEKO har mange reference-kunder blandt internationale virksomheder, offentlige organisationer samt skole- og institutionsbyggerier.

For tre år siden overtog DEKO konkurrenten AB Consult i Pandrup, der i dag indgår som en afdeling i DEKO koncernen. DEKO har allieret sig med Dansk Eksportforening og udstiller på den danske fællesstand på Marintec messen i Shanghai. Messen foregår i dagene fra 1. til 4. december 2015. DEKO har samarbejdet med Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) for at kunne opfylde de selv skrappeste internationale normer for sikre byggeelementer til skibe.

Foto: DEKO sigter bl.a. mod krydstogtsskibe og færger med sit helt nye program af Ocean glasvægge- og døre til den maritime sektor.