Nyt Orbicon-domicil i Høje-Taastrup

Om knap to år vil mere end 7.000 m2 stå klar til at tage imod medarbejdere fra Orbicon på en ny lokation tæt på Høje-Taastrup station

Om knap to år vil mere end 7.000 m2 stå klar til at tage imod medarbejdere fra Orbicon på en ny lokation tæt på Høje-Taastrup station. Her bygger Orbicons ejer, Hedeselskabet, sammen med MT Højgaard et nyt, stort domicil, der skal fungere som arbejdsplads for ca. 300 medarbejdere.

I september 2015 lyder startskuddet til byggeriet Orbicons nye hovedstadskontor. Et byggeri som vil stå indflytningsklar i foråret 2017. Byggeriet skal samle ca. 300 medarbejdere fra Orbicon, en afdeling fra Hedeselskabets datterselskab HedeDanmark samt en række koncernfunktioner. Domicilet skal samtidig være brohovedet for Orbicons aktiviteter på Sjælland. Huset er forberedt for en udvidelse, så det også fremover kan rumme den planlagte vækst.

- Vores nye domicil i Høje-Taastrup vil sætte ekstra skub i udviklingen af Orbicon, og det vil bringe os helt frem blandt de største multidisciplinære rådgivere i Danmark. Domicilet vil give vores nuværende og kommende medarbejdere en attraktiv arbejdsplads med tidssvarende faciliteter. Vi har været og er meget glade for vores nuværende lokationer i Ballerup og Roskilde, og vi har også haft begge byer med i spil om den nye placering. Men ved at vælge HøjeTaastrup opnår vi en fysisk placering midt i mellem de nuværende lokationer, der er attraktiv for medarbejderne, uanset om de bor i eller uden for København. Vi får også mulighed for at samle alle vores kompetencer under samme tag, således vi kan styrke kvaliteten i leverancen og sikre et endnu stærkere fagligt miljø og udvikling til stor gavn for vores nuværende og kommende kunder, siger Jesper Nybo Andersen, administrerende direktør i Orbicon.

Orbicon vil som rådgivende ingeniør på byggeprojektet være med til at sørge for, at byggeriet er fremtidssikret.

- Bæredygtighed er et vigtigt element for os, og vi vil have bygningen certificeret efter DGNB-standarden. Indtil nu er der kun 13 kontorbyggerier, der er blevet certificeret efter DGNB-standarden i Danmark, og vi regner med, at byggeriet i Høje Taastrup opnår en sølv-certificering, siger Bent Simonsen, CFO og koncerndirektør i Hedeselskabet.

Bygningen opføres efter BR 2020, og den kan derfor næsten opvarmes af de mennesker, der opholder sig i den. Der kommer solceller på taget og et udenomsareal, der kan håndtere regnvandet. Inde i bygningen etableres en grøn plantevæg i sammenhæng med den skulpturelle trappe i det store atrium midt i bygningen.

Byggeriet opføres som totalentreprise af MT Højgaard og er tegnet af arkitekterne DISSING+WEITLING med Orbicon som projekterende ingeniør. Ejendommen opføres efter principperne i MT Højgaards Multiflex Office-koncept.

- Vi har samarbejdet med Orbicon og Hedeselskabet om at udvikle den helt rigtige ejendom til deres formål og ved at bygge den på principperne for vores Multiflex Office, får de en fleksibel ejendom, som kan tilpasses, hvis behovene ændrer sig, og hvor kvadratmeterne udnyttes optimalt. Nu ser vi frem til at begynde det egentlig byggearbejde, siger Henrik Norup, projektudviklingschef i MT Højgaard.