Når synet svigter hjælper ledelinjer

Ledelinjer til synshandicappede vinder mere og mere frem i hele verden, også i Danmark. Bl.a. kobler et entré måttesystem udendørs ledelinjer med indendørs

Kronborg Care A/S, der laver ledelinjer til synshandicappede, har fulgt udviklingen inden for tilgængelighed i mere end 23 år. De seneste år har firmaet valgt at satse på at kunne levere de bedste og mest egnede produkter til netop denne type af tilgængelighed.

- Vi har det mål, at blive den bedste samarbejdspartner for arkitekter og entreprenører, med en bred vifte af kvalitetsprodukter inden for ledelinjer, lyder der fra direktør Allan Kronborg, Kronborg Care.

Han spår, at der med stor sandsynlighed inden for kort tid vil blive stillet krav til offentlige bygninger, samt til indkøbscentre, skoler, museer o.l. om tilgængelighed for alle – også indendørs.

Vi har et tæt samarbejde med tilgængelighedsarkitekter, som vi kan trække på og anbefale til vores kunder, hvis der er speciel opgaver, der skal løses på den bedste måde. En gratis ydelse, til vores kunder, siger Allan Kronborg.

Kronborg Cares A/S leverandør har i samarbejde med EMCO udviklet et entré måtte system, som kobler den udendørs ledelinje sammen med den indendørs, såvel følbart som med kontrastfarve. En løsning, der yder en stor hjælp til den synshandicappede, samt giver en integreret løsning.

Dansk Blindesamfund som rådgiver

En væsentlig betydning for de produkter, firmaet forhandler, er selvfølgelig anvendeligheden for den synshandicappede. Typisk anvendes Dansk Blindesamfund som rådgiver. Derudover er det væsentligt, at produktet har en kvalitet, så det holder under de givne forhold.

- Sidst, men ikke mindst, er produktets integration vigtig i arkitektens arbejde, således at han/hun kan finde den bedst anvendelige og bedst integrer bare løsning til den konkrete opgave. Derfor har vi et bredt udvalg af ledelinjer i Rustfrit stål, Aluminium, granit, Messing og Gummi. Gummiet adskiller sig specielt ved at kunne lægges og fjernes igen uden synlige mén. Ud over dette tilbyder vi speciel løsninger til trapper m.v. i større plader (advarselsfelter), fortæller Allan Kronborg.