Udvikling af by og erhverv i Esbjerg for 23 mia. kr.

Next Step City: ny erhvervspark ved Esbjerg med ambition om 70.000 kvm erhvervsbyggeri og Dokken:privat byudviklingsprojekt til udvikling af ca. 76.000 kvm på Esbjerg Havn

Esbjerg gør sig klar til fremtidens muligheder og udfordringer, og vil være Danmarks nye vækstcenter med 120.000 borgere i 2020. Byen skal således opnå en befolkningstilvækst på 1000 borgere om året og det er derfor vigtigt at fokusere på byggeri af boliger og erhverv.
Esbjerg har gennem de sidste årtier været gennem en massiv udvikling fra at have været en industriel fiskerby til i dag at være en ambitiøs motor indenfor udvikling af alternativ energi. Havneområdet, som tidligere har været konstrueret og anvendt til fiskeindustrien er i høj grad efterhånden blevet transformeret til at betjene særligt offshore-sektoren og de store havmølleanlæg. 
Esbjerg er unik, fordi man inden for en time kan nå storbyliv men også strande og andre attraktive naturområder. Desuden tilbyder Esbjerg uddannelser på alle niveauer. Esbjerg vil endvidere være Danmarks energimetropol og satser således stærkt på offshore-industrien og videnstunge arbejdspladser indenfor energi- og teknologisektoren.

Next Step City er Danmarks nye erhvervspark, som opføres ved Esbjerg. Der skal bygges i alt 70.000 kvm erhvervsbyggeri med plads til 3.000 arbejdspladser. Energiselskabet SE er både initiativtager, investor og lokomotiv i Next Step City og selskabet går selv forrest ved at opføre et nyt domicil i umiddelbar tilknytning til udviklingsområdet. Ideen bag erhvervsparken er at skabe en klynge af energiorienterede virksomheder. SE-domicilbyggeriet omfatter 10.500 kvm administration, 3.000 kvm lager og værkstedsfaciliteter, samt 7.500 kvm lagerareal. Derudover indrettes der velfærdsområder til at understøtte arbejdsmiljøet samt et 500 kvm innovationscenter, hvor iværksættere inden for energi, klima og kommunikation kan bo og benytte sig af SE’s ressourcer og faciliteter.

Byens Ejendom vurderer, at der på sigt skal bruges 23 mia. kr. på byudvikling i Esbjerg.

Deltag i konference om byudvikling i Esbjerg 9. april - læs mere og foretag tilmelding her: