Første boliger i Nordhavn er godt på vej

De første beboere i Nordhavn kan snart flytte ind og bringe liv til Københavns nye bydel. 128 boliger og en parkeringskælder til 600 biler begynder for alvor at tage form på Marmormolen

De første beboere i Nordhavn kan snart flytte ind og bringe liv til Københavns nye bydel. 128 boliger og en parkeringskælder til 600 biler begynder for alvor at tage form på Marmormolen.

Energirigtigt boligbyggeri, havet uden for døren og byen tæt på. De nye beboere på Marmormolen i Nordhavn kan snart tage hul på det gode liv, når de til oktober kan flytte ind i de første 128 boliger i Københavns nye bydel, som NCC Construction opfører.

Dermed får København lidt flere nybyggede boliger at kunne tilbyde den store gruppe af mennesker, der flytter fra provinsen til København i disse år. Ifølge Københavns Kommune vil indbyggertallet i København vokse med 18 procent frem til 2025, svarende til 100.000 nye københavnere eller 19 beboere om dagen.

- I NCC har vi en målsætning om at bidrage med byggeri, som både er attraktivt og værdiskabende for den enkelte og vores samfund – og som i dette tilfælde understøtter et stort og voksende behov for boliger, siger Martin Palmquist, direktør i NCC Construction og fortsætter:

- På Marmormolen har vi forsøgt at skabe nogle boliger, der kan danne rammen om det gode liv, hvor der er mulighed for rekreation, for at slappe af og røre sig i naturen eller på vandet. Samtidig får man mulighed for at arbejde og gøre karriere i byen uden at skulle bruge ret meget tid på transport. Vi har tænkt sundhed, livskvalitet og miljø ind i det liv boligerne sætter rammen for, og som samtidig understøtter den samlede bæredygtige vision, der er lavet for hele Nordhavnen, siger han.

På Marmormolen bliver der nemlig mulighed for at udnytte den tætte placering ved vandet i Københavns Havn og de to kanaler, der afgrænser boligøen og giver den karakter af at være en kanalby. Samtidig bliver der mulighed for at nyde de grønne gårdhaver, de kommende lejligheder støder ud til.

Energi og miljøhensyn i boligerne er vægtet meget højt, og de er orienteret optimalt i forhold til lysindfald og udsigten over vandet i Københavns Havn. Samtidig er der lagt særlig vægt på at skabe udendørs opholdsmuligheder gennem intime gårdhaver, der står i kontrast til det åbne hav. Alle lejligheder får en altan eller en lille have, som kommer til at fremstå som små oaser.  

Desuden bygges fire erhvervslejemål samt en parkeringskælder i to etager med 600 p-pladser på 19.000 m2, hvoraf 300 er forbeholdt FN-byen og de resterende 300 er til offentlig brug.

Bydelen er placeret tæt på Københavns Centrum og med tæt beliggenhed på Nordhavn S-station.

En 2. etape af boligbyggeriet på Marmolen er fornylig indgået mellem NCC Construction og Marmorbyen p/s, om at bygge yderligere 128 boliger på den østligt beliggende bolig-ø, med FN-Byen som nabo. Lejlighederne påbegyndes august 2015.

Denne byudvikling er emnet for konferencen "Udvikling af Nordhavn for 90 mia.", der finder sted 29. januar på Kulturkajen Docken i netop Nordhavn. Læs mere om konferencen her og foretag tilmelding.