Indadgående vinduer med energi-gevinst

Udsigt til drifts- og energibesparelser med nye A-mærkede, indadgående vinduer

Velfac lancerer nu produktserien Velfac In, som består af indadgående lavenergivinduer og altandøre i træ/alu med ekstra slanke profiler til brug i f.eks. etagebyggeri, svalegange og franske altaner. Der er udsigt til markant lettere udvendig vinduespudsning med den nye serie, som desuden er velegnet til byggerier, der opføres efter kravene til lavenergiklasse 2020.

I en tid med stort fokus på reduktion af byggeriets energiforbrug kan arkitekten nu se frem til endnu lettere projektering af såvel flot som energivenligt etagebyggeri i lavenergiklasse 2020: Velfac In er Velfacs nye serie af A-mærkede indadgående vinduer og altandøre med 3-lags lavenergiruder. Serien kombinerer energioptimerende egenskaber med slanke profiler for at sikre, at varmen ikke lukkes ud, og at der lukkes masser af dagslys ind. Desuden bidrager de indadgående funktioner til, at udgifterne til rengøring udvendigt kan reduceres betydeligt i især større ejendomme.

Forener funktion, energi, indeklima og æstetik

- Velfac In-serien forener en række både funktionelle, æstetiske samt energi- og indeklimamæssige fordele, som ofte efterspørges ude på tegnestuerne. Vinduer og altandøre udgør jo ikke kun bygningens åbninger ud mod omgivelserne i forhold til lys og luft. De bidrager også væsentligt til facadens samlede udtryk, forklarer produktansvarlig Rikke Petrea Bandholm fra Velfac. Hun fortsætter:

- Det smalle rammeprofil optimerer dagslysindtaget og passer samtidig ind i den enkle og minimalistiske stil, der kendetegner moderne dansk byggeri, mens den indadgående åbne-funktion i samspil med kip-funktionen giver effektiv ventilation. Det er ikke mindst en fordel i lavenergibygninger samt totalrenoverede bygninger, hvor mangelfuld udluftning hurtigt kan skabe fugtproblemer inden døre.

Nem projektering

Den nye serie er designet med trækarm, som gør det let at sammenstille Velfac In med Velfacs øvrige produktsystemer. På den måde kan den projekterende nøjes med at anvende Velfac In-vinduer eller altandøre i en del af byggeriet, f.eks. svalegange, og samtidig få et ensartet facadeudtryk.

- Fleksibilitet har været et afgørende designparameter i Velfac In-serien. Ofte stilles der nemlig forskellige funktionelle krav til bygningens vinduer afhængigt af deres placering. Den projekterende har derfor mulighed for at sammensætte seriens vinduer og altandøre relativt frit og f.eks. kombinere støj- eller solafskærmende ruder med karme og profiler i flere farver, påpeger Rikke Petrea Bandholm til slut.