Udfordrende stålopgave til Melodi Grand Prix

En 200 tons tung udvekslingskonstruktion, gjorde det muligt at fjerne tre søjler i B&W-hallerne

Da Langkjær Staalbyg A/S deltog i byggeriet af Boxen, hvor der indgik 1.500 tons bærende stål, blev man involveret allerede i de indledende projekteringsmøder:
– Det var en rigtig god proces, hvor der – udover nogle ydre linjer og en række krav og idéer fra arkitekt og ingeniør – var rige mulighed for, at vi med vores ekspertise og knowhow kunne foreslå og medvirke til, hvordan konstruktionen bedst kunne løses med stål. Resultatet kender alle, Boxen er en stor succes, og denne fremgangsmåde burde man fremme meget mere i byggebranchen, foreslår Karsten Pedersen.

Den gennemførte ombygning af de tidligere B&W-haller på Refshaleøen til det internationale Melodi Grand Prix 2014 var en anden udfordrende opgave Langkjær Staalbyg har gennemført med succes:

– Vi designede, fremstillede og monterede 260 tons stål i forbindelse med klargøringen af hallerne. Det omfatter bl.a. en 64 meter lang, seks meter høj og 200 tons tung udvekslingskonstruktion, så man har kunnet fjerne tre søjler, der stod i skillelinjen mellem hallerne.

De tre søjler blev fjernet af hensyn til den omfattende tv-produktion. Der skulle i den forbindelse laves nogle særlige kameraskud og være plads til nogle publikumstribuner, derfor var det et krav fra start, at søjlerne blev fjernet.