Bytunnel leger med lys

Koldings nye tunnel binder Design City Kolding sammen med byens uddannelser og campusområde

Koldings nye tunnel bliver officielt indviet mandag den 1. september. Tunnelen har indbyggede interaktive oplevelser og en leg med lys – til glæde for de tusindvis af studerende og alle andre, der kommer til at gå eller cykle gennem den. Tunnelen binder Design City Kolding sammen med byens uddannelser og campusområde.

Borgmester Jørn Pedersen klipper snoren ved den officielle indvielse af Koldings nye tunnel. Det sker mandag den 1. september kl. 19.00. Alle er velkomne.

- Jeg glæder mig til at åbne tunnelen, fordi den på en ny og meget spændende måde binder byens uddannelsesområde sammen med Design City Kolding og det nye campusområde. Den 16. september indvier SDU sit nye universitet i byen, så tunnelen vil hurtigt blive en del af hverdagen for tusindvis af mennesker, siger Koldings borgmester Jørn Pedersen.

Et projekt båret af lys

I forbindelse med indvielsen vil designfirmaet Kollision også fortælle om ideerne bag tunnelen, som byder på interaktivt lysdesign og dermed masser af oplevelser. Kollision har taget udgangspunkt i, at bylivet er præget af to modsatrettede tendenser: Lysten til at mødes og være en del af fællesskabet og trangen til at være alene og anonym midt i mylderet. Derfor bruger Kollision lyset i tunnelens vægge til at markere mødet mellem mennesker. Kollision har designet de fysiske rammer og det interaktive lysdesign ud fra et ønske om at give brugerne fornemmelse af tryghed i tunnelen samtidig med en tydelig oplevelse af,  at menneskerne påvirker tunnelen.

En tunnel er ikke bare en tunnel

Design City har været bygherre på tunnelen, som Kolding Kommune efterfølgende overtager driften af.

- En traditionel tunnel i grå beton kan hjælpe folk fra A til B. Sådan en skulle Kolding ikke have. Vores holdning var og er, at Kolding fortjener bedre. Der skulle nytænkning til, så det blev en tunnel, der bød på anderledes oplevelser. Det lå i opdraget, da vi udskrev en designkonkurrence, som Kollision endte med at vinde. Vi har nu en tunnel, der bliver et designvaretegn for byen,” siger Thomas Nielsen, administrerende direktør i Design City Kolding.

Tunnelen er et teknologisk bidrag, som fjerner fokus fra at være i en tunnel, og leder tankerne over på en kunstinstallation. Interaktionen mellem brugerne og de aktive flader skaber en leg med lys og skygge.