Boligtårn på vej i Aarhus

Et tårn med 311 lejligheder på Randersvej i Aarhus er en del af et nyt projekt, som netop er sendt i høring.

Et nyt, stort byggeprojekt kan snart skyde op af jorden på Randersvej 139 i Aarhus, nær krydset ved Ringvejen og klos op ad det gamle vandtårn, skriver jp.dk.

Arkitekterne 3XN og bygherren Jens Richard Pedersen har netop sendt projekt "La Tour Tårnet" i offentlig høring og håber derefter at kunne tage endnu et skridt mod at gøre byggeriet til virkelighed.

Når bygningen er færdig, vil den ifølge bygherren rumme 311 lejligheder fordelt på hele 31 etager.

Lejlighederne i bygningen vil blive fordelt på en lavere "halvcirkel" med mindre lejligheder, som bygherren lover vil blive prissat, så studerende og andre unge mennesker har råd til at bo der. Selve "tårnet", som kommer til at rejse sig 95 meter over jorden, vil bestå af større, dyrere lejligheder.

- Med La Tour Tårnet kan vi tilbyde beboerne at bo i kort afstand fra midtbyen, samtidig med, at de får attraktive rammer i form af funktionelle og økonomisk tilgængelige boliger, siger Jens Richard Pedersen til jp.dk.

Kræfterne bag projektet håber, at den nye bygning kan blive et vartegn for Aarhus N og den store trafikåre ind mod centrum, på samme måde som vandtårnet hidtil har været det. Men vandtårnet vil ikke blive gemt af vejen med den nye bygning, lover arkitekten.

Den offentlige høringsperiode løber frem til den 3. september og er første fase i projektet. Derefter skal der laves lokalplaner, og først derpå kan byggeriet gå i gang.  Det vurderes, at det egentlige byggeri tidligst kan påbegyndes om et års tid.