Mere end 180 ansøgere vil være byggekoordinator

Ansøgningerne er væltet ind til den spritnye uddannelse som byggekoordinator - godt for byggeriet, mener Dansk Byggeri

Byggekoordinatoruddannelsen udbydes for første gang efter sommerferien, og hele 181 unge har søgt om optagelse på uddannelsen. Af disse har 91 ansøgere uddannelsen som deres første prioritet. Det er særligt uddannelsen i de store byer – København og Århus – der har tiltrukket ansøgere. Men med 22 ansøgere er Sønderjylland også godt med.

- Vi er glade for, at så mange unge ønsker at kombinere byggeri og business. Om to år kommer de jo ud i virksomhederne og kan bidrage til branchens udvikling, siger Sidse Frich Thygesen, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Uddannelsen til byggekoordinator har grundfag i kommunikation, planlægning, jura og management. Det er muligt at vælge mellem tre forskellige specialeretninger: Bæredygtighed, entrepriseledelse eller virksomhed. Uddannelsen optager både erhvervsuddannede og gymnasieuddannede – men det er særligt unge med en baggrund som bygge-faglærte, der er målgruppen.

- Med byggekoordinatoruddannelsen får unge erhvervsuddannede en ny mulighed for en business-orienteret erhvervsakademiuddannelse. 10 % af de faglærte bliver på et tidspunkt selvstændige, og så er denne uddannelse en rigtig god ballast at have med, siger Sidse Frich Thygesen.