BIG skal udvide hovedsæde for ur-fabrikant

Det eksklusive schweiziske urmærke Audemars Piguet går videre med BIGs design for udvidelse af luksushusets hovedsæde og et nyt brand museum i Le Brassus

Det eksklusive schweiziske urmærke Audemars Piguet går videre med BIGs design for udvidelse af luksushusets hovedsæde og et nyt brand museum i Le Brassus, nord for Geneve.

BIGs forslag er inspireret af klassisk urdesign, integreret i det idylliske og beskedne bjerglandskab i Le Brassus, hvor luksusmærket har holdt til siden 1868. Forslaget blev udvalgt blandt ialt 5 inviterede teams, som siden sidste år har arbejdet på at skabe de bedst mulige rammer for videreførelse af husets stolte traditioner, samt skabe bånd til nye generationer.

Den spiralformede museumsbygning er udviklet som et sammenhængende forløb, der binder husets historie, nutid og fremtid sammen i en elegant fortælling. De besøgende guides igennem den kronologiske udstilling af oplevelser og begivenheder lige fra man ankommer til man føres op til det intime loft, hvor et af verdens mest eksklusive og avancerede urhåndværk først så dagens lys. 

- Urmageri er ligesom arkitektur, kunsten at oplive og levendegøre gennem intelligens og performance. Det er kunsten at puste energi og bevægelse ind i metaller og mineraler – og oplive dem ved at tælle tiden. I modsætning til mange maskiner og bygninger idag, hvor krop og sind, hardware og software har mistet forbindelsen, har vi til Maison des Fondateurs udviklet en løsning, hvor geometri og performance, form og funktion, rum og struktur, det indvendige og udvendige smelter sammen i en symbiotisk helhed, siger Bjarke Ingels, stifter & partner, BIG. 

Spiralkonceptet integrerer på effektiv vis det rige program og husets forskelligartede behov – museet får ideelle forhold til at fortælle historien alt imens hovedsædets personale kan bevæge sig frit mellem bygningens tre workshops og kontorer. Taget og loftet af pavillonen er en sammenhængende metalflade, som spirallerer opad og skaber åbninger, som lukker daglys ind udefra og skaber udsigtsmuligheder indefra. Den dynamiske anvendelse af moderne byggematerialer, herunder beton og messing, træ og natursten skaber tilsammen en lokal æstetik af stram geometri og varme overflader.                     

Projektinfo:

Samarbejdspartnere: HG Merz, Luchinger und Meyer, Muller Illien 
Beliggenhed: Le Brassus, Switzerland
Størrelse: 2400 kvm/ca 25,800 ft
Partner-in-Charge: Bjarke Ingels, Thomas Christoffersen

Projektleder: Daniel Sundlin