Større dansk aftryk på Nordbygg

Antallet af danske udstillere på Stockholm-messen Nordbygg i år var markant større end sidste messe

Fire messedage med bredde og dybde – byggesektoren viste sin bedste side frem på Nordbygg-messen i Stockholm 1.- 4. april, konkluderer messens ledelse selv i en opsummering oven på messen.

- Flere udstillere mulighed for at lancere deres nye produkter i samarbejde med North Building ogmkring 900 udstillere fik vist deres produkter og løsninger på en meget velbesøgt messe med klare mål og struktur , siger Peter Söderberg , projektleder for Stockholmmessen og fortsætter:

- Den feedback, vi får er bedre end sidste gang. Mange udstillere har simpelthen ventet med at lancere deres produkter for at få dem præsenteret her på messen og det siger en hel del om udstillernes vurdering af de besøgende, nemlig, at der er tale om fagligt besøgende af høj kvalitet. Vi har endvidere fået den tilbagemelding fra nogle af de internationale udstillere, at vor måde at skabe klynger af relevante udstillere inden for samme kategori og dermed stor klar hed minderen del om den måde man arrangerer messer på i Tyskland og det tager jeg faktisk som en stor kompliment, siger Peter Söderberg.

Messen fik tiltrukket knap 52.000 besøgende mod knap 57.000 ved sidste messe, altså noget under – en lille joker her er dog lidt tekniske problemer, hvor registreringen af de besøgende var nede nogle timer den første messedag, hvilket giver lidt usikkerhed omkring det samlede besøgstal.

Antallet af danske udstillere var på omkring 45 mod blot 33 sidste gang, altså en væsentlig fremgang. Et forsøg på at lave en stor danske fællesstand med 12-14 danske virksomheder blev dog ikke realiseret, idet det ikke lykkedes at få et tilskud hertil fra Eksportådet som forventet. Seks af virksomhederne valgte dog at udstille under banneret der blev anvendt ved fællesstanden Dansk Byggtorg i 2010: AcryMatic, Alufabrikken, Hørning Parket, Mountit, Screenline og Starmix.

- Det er første gang, vi udstiller på denne messe, og grunden til at vi gør det, er for at finde en ny forhandler i denne del af Sverige, da vi i forvejen har to forhandlere i den sydlige del af landet, ja, den kan for sags skyld også være en udførende eller en grossist, forklarer Jørgen Brix, der ejer og leder Acrymatic Coating ApS med hjemsted i Jyllinge. Virksomheden beskæftiger sig med overfladebehandling af bl.a. stål og beton og er et handelsfirma, der får sine produkter lavet som handelsmærker gennem den belgiske farve- og lakproducent RD Coating

Også Mountit, der beskæftiger sig med salg af montageudstyr, var udstiller:

- Vi beskæftiger os med udstyr til tunge løft som f.eks. gipspadehejs og var også med på messen for fire år siden, og selvom vi står lidt afsides, så har vi at fået et par konkrete henvendelser, som vi håber, der kommer noget ud af, siger Jan Larsen, projektleder hos Mountit A/S.

Foto: - Det er første gang, vi udstiller på denne messe, og grunden til at vi gør det, er for at finde en ny forhandler i denne del af Sverige, forklarer Jørgen Brix(th), der ejer og leder Acrymatic Coating ApS.