Udsigt til bedre digitalt samarbejde

Bluebeam Software lancerer Revu 12, som gør det lettere at udføre dokumenthåndtering og projektsamarbejde i byggebranchen

Tekst: Kim Sejr

Revu 12 er seneste udgave af Bluebeams PDF-baserede samarbejdsløsning, som gør det lettere for byggebranchens folk på såvel kontor som byggeplads at samarbejde – takket være en række nye funktioner og forbedringer.

- Revu 12 introducerer og finindstiller funktioner, der skal gøre det lettere at få adgang til og håndtere projektoplysninger i felten. Vores kunder er nødt til at holde projekter kørende, uanset om de er på kontoret, på arbejdsstedet eller på en campingtur, og teknologien i Revu 12 gør det lettere at afslutte projekter hurtigere og at arbejde bedre, siger Christian Gren, salgsleder i Bluebeams nordiske organisation med hjemsted I Stockholm.

En ny opsamlingsfunktion gør brugerne i stand til at tilføje flere fotos fra marken eller et billedbibliotek til en annotation, og gør det nemmere at klikke igennem alle indlejrede billeder. Billederne vises i PDF-oversigtsrapporter, så teammedlemmer kan se flere detaljer.

PDF I 3D

Christian Gren fremhæver desuden en række andre fordele – for det første PDF-funktioner i 3D, der gør alle projektpartnere i stand til at nå svært tilgængelige steder inden for 3D-modeller, der er blevet eksporteret fra Revit®, Navisworks®, SolidWorks® eller en IFC-fil.

- Med Revu 12’s nye SketchUp Pro-plugin kan brugerne nu oprette PDF-filer i 3D fra SketchUp Pro for at benytte alle Revus 3D-annotations- og navigationsfunktioner for at opnå hurtigere problemløsning, siger Christian Gren.

Det er fortsat besværligt at få adgang til projektfiler i marken – selv digitalt.

- Den nyligt forbedrede AutoMark™ i Revu 12 giver brugerne mulighed for at oprette bogmærker og sideetiketter ved at kombinere flere sideområder som f.eks. arketiketter og arknumre og derefter nemt at tilføje præfikser, suffikser og symboler. AutoMark fungerer nu også med filer, som indeholder ikke-søgbar tekst, som f.eks. scanninger, så alle PDF-filer kan lægges i orden, uanset hvordan de blev lavet, forklarer Christian Gren.

Desuden kan brugere nu med introduktionen af Batch Link® automatisk og hurtigt og nemt oprette links i hele dokumentsæt ved at oprette et ubegrænset antal hyperlinks efter filnavn, sideetiket eller sideområde, så projektoplysninger kun er et klik væk.

Mere ud af PDF-filer

Materialeberegninger og estimeringer, på kontoret eller på arbejdsstedet, er lettere end nogensinde før med Revu 12’s målingsforbedringer.

- Når brugerne tager én måling, beregner Revu nu automatisk alle andre relaterede malinger og viser dem i annotationslisten, som registrerer alle annotationer. Målinger er ikke længere begrænsede til én skala med Revus nye evne til at indstille separate X- og Y-skalaer på en PDF. Og den tilføjede evne til at eksportere sorterede totaler fra annotationslisten til CSV eller XML lader brugerne få flere data fra PDF-filer, fortæller Christian Gren.

Hele tiden opdateret

Blandt forbedringerne af Bluebeam Studio™, Revus integrerede skybaserede samarbejdsløsning, er muligheden for, at Studio-deltagere kan tilmelde sig til at modtage daglige e-mailmeddelelser om ændringer af projektdokumenter uden at skulle logge på Studio.

Fuld kontrol med en Studio-session, hvor projektpartnere kan kommentere de samme PDF-filer i realtid, kan gives af en Session-administrator til en pålidelig kollega, så de samme Studio-administrationsrettigheder som vært gives videre for at få værdifulde samtaler til at køre videre.

www.bluebeam.dk

Foto: Seneste udgave af Bluebeams PDF-baserede samarbejdsløsning, Revu 12, gør det lettere for byggebranchens folk at samarbejde, fremhæver Christian Gren(th.), salgsleder i Bluebeam AB, der har ansvaret for de nordiske aktiviteter, herunder det danske marked. Tv. Joel Ivarsson, sælger.