Iso Paint Nordic overtager farvefabrik

Iso Paint Nordic overtager pr. 1. marts 2014 bygninger og produktionsanlæg fra det tidligere Burcharths Farve- og Lakfabrik i Kolding

Iso Paint Nordic overtager pr. 1. marts 2014 bygninger og produktionsanlæg fra det tidligere Burcharths Farve- og Lakfabrik i Kolding og tager dermed et stort strategisk skridt ud på det globale marked. Iso Paint er Europas førende udvikler af specialmaling og har så stor succes på nye vækstmarkeder i bl.a. Kina og Mellemøsten, at der er brug for mere produktionskapacitet. Det får man nu med overtagelsen af 4.000 kvm bygninger samt et komplet produktionsudstyr og ti nøglemedarbejdere. 

Den nuværende og moderne fabrik i Lunderskov på 3600 kvm. vil dermed blive aflastet, så man her kan fokusere endnu mere på rationel produktion af tag- og facademalinger, bl.a. ved brug af robotter i produktionen. Udviklingslaboratoriet i Kolding vil samtidig blive udvidet, så der fremover vil være seks ansatte, og håbet er, at eksisterende og nye kunder til industrimaling vil fortsætte. Produktionen i Kolding vil om kort tid være i fuld gang igen for at understøtte Iso Paints stærke udvikling på vækstmarkeder i udlandet. 

- Eksport tegner sig lige nu for omkring 65 pct. af vores omsætning, men det kommer nærmere op på 85 pct. i fremtiden. Det er eksporten, vi satser på, og vi har sat flere salgskræfter ind på en række spændende nye vækstmarkeder, bl.a. i Kina og Mellemøsten, siger indehaver og direktør Nina Kjærgaard Reinert. 

Hun ejer Iso Paint Nordic sammen med sin søster Anne Skovbakke og sin far, Joen Reinert, der er en meget erfaren udvikler på området for såkaldt funktionelle malinger. Iso Paint har således udviklet en række unikke produkter, der f. eks. reflekterer sollys, renser forurening ud af luften eller ”spiser” bakterier på hospitalsgulve. 

- Mange af vores produkter er ’new to the world’ – vi er first mover på en række områder, så kunderne skal lige vænne sig til tanken og produkterne først. Men vi ser stigende krav til nye bygninger og miljøbeskyttelse, og mange regeringer rundt omkring i verden får øjnene op for, at der skal ske noget på området. Vi har tiden med os og en række stærke produkter til at møde kravene, forklarer Nina Reinert. 

Et konkret eksempel på det er f.eks. Los Angeles-området, hvor myndighederne nu kræver, at der bruges såkaldt ’cool paint’ på taget alle nybygninger. Her kan Iso Paint tilbyde tagmalingen Climate Cooler, der reflekterer sollys meget effektivt og nedsætter behovet for air condition. 

- Kinesiske Shanghai er et andet eksempel. Her satser vi på en solreflekterende maling, der samtidig nedbryder NOX-forurening i luften og dermed er med til at fjerne smog. Vores salgskonsulent, der bor i området kan jo nogle dage dårligt nok se nabohusene, selvom han bor på 30. sal, fortæller Joen Reinert.

Et andet nyt vækstmarked er Mellemøsten, som Iso Paint har bearbejdet i flere år, bl.a. på fagmesser.

”Vi kom på sporet af, at de efterspørger brandhæmmende maling, bl.a. til olie/gasrør. Her kan vi tilbyde et produkt, der er bedre og meget mere miljøvenligt og helt fri for giftige stoffer. Markedsprisen er høj for disse produkter, men de er ikke så dyre at producere, så her ligger en rigtig god indtjening,” oplyser Joen Reinert, som har rejst rundt til kundeemner i hele Mellemøsten og i sidste uge havde besøg fra Oman. 

Kina er et andet spændende vækstmarked, ikke mindst for den nye woodcare produktserie til trægulve og træprodukter.

”Det har været lidt overraskende, men vi har fået virkelig god gang i den, og Kina fylder allerede 20 pct. af salget i vores woodcare-serie. Der er en stor industri for trægulve i Nordkina, men produkterne eksporteres tilbage til Europa, så derfor stiller kunderne store krav til kvalitet og miljønormer i overfladebehandlingen. Det kommer os til gode, for så har vi en chance for at konkurrere på de rigtige parametre,” siger Nina Reinert. 

Fremtidsplanerne for Iso Paint Nordic er nu at sætte fuldt tryk på både udvikling og salgskræfter for at udnytte de mange vækstmuligheder med ny produktionskapacitet i ryggen. 

Iso Paint Nordic har ikke færdiggjort sit 2013-regnskab endnu, men driftsresultatet bliver på ca. 15 mio. kr. Virksomheden beskæftiger 20-30 medarbejdere i hovedsædet i Lunderskov ved Kolding – alt afhængig af sæsonen – og nu ti medarbejdere i Kolding. 

Den nye fabrik i Kolding bliver et søsterselskab til Iso Paint Nordic under navnet Iso Coat A/S og bliver hjemsted for produktion af bl.a. Woodcare-serien samt industriel maling til overfladebehandlinger. I Lunderskov bliver produktionen fokuseret på energirigtig tag- og facademaling samt specielle imprægneringsvæsker.