Danske Ark bliver medlem af DI

Medlemmerne i Danske ARK har besluttet at melde sig ind i DI med virkning fra den 1. maj 2014.

Foreningen Danske ARK med 750 medlemsvirksomheder bliver en del af Dansk Industri og tilslutter sig branchefællesskabet DI Videnrådgiverne.

På en generalforsamling mandag den 17. marts vedtog medlemmerne i Danske ARK at melde sig ind i DI med virkning fra den 1. maj 2014.

- Målet med Danske ARKs tilslutning til DI er at styrke medlemmernes forretning og branchens rammebetingelser samt styrke og synliggøre hele arkitektbranchens værdi for samfund og samarbejdspartnere. De rådgivende arkitektvirksomheder kan bidrage med fortællingen om, hvad arkitekturen betyder for vores samfund, når kreativitet og kvalitet er i højsædet, siger formand Pia Wiberg i en pressemeddelelse.

Medlemsvirksomhederne i Danske ARK beskæftiger samlet set omkring 5.000 medarbejdere, herunder arkitekter, landskabsarkitekter, bygningskonstruktører samt teknisk og administrativt personale. I DI bliver de nu del af et fagligt fællesskab, som skaber grundlag for velfærd og beskæftigelse, siger DI’s administrerende direktør, Karsten Dybvad:

- Med samarbejdet kan DI styrke de mange arkitektvirksomheders forretning. Og med Danske ARK som medlem står vi endnu stærkere, når vi sammen skal synliggøre, hvor stor værdi rådgiverbranchen har for samfundet og for samarbejdspartnere, siger DI-direktøren.

Danske ARK fortsætter som en selvstændig forening og vil indgå i branchefællesskabet DI Videnrådgiverne, hvor knap 700 virksomheder i forvejen er samlet. Med Danske ARK som medlem er alle grene af rådgivning nu samlet i DI, og hos kollegaerne i FRI, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, hilser man Danske ARKs beslutning velkommen.

- Med Danske ARK i DI vil rådgivningsbranchen have en samlet stemme. For Danske ARK og FRI vil det betyde, at vores mange fælles dagsordner vil stå rigtig stærkt, og vi vil kunne udnytte hinandens kompetencer endnu bedre, siger administrerende direktør Henrik Garver.