Sundolitt vinder af Byggeriets Energipris

Byggeriets Energipris er tildelt Sundolitt på byggevaremessen BYGGERI ´14 for sit lavenergihus, der har vægge, gulve og lofter isoleret med EPS-isoleringsplade

Byggeriets Energipris er tildelt Sundolitt på byggevaremessen BYGGERI ´14. Virksomheden vinder prisen for sit lavenergihus, der som det eneste i Danmark har vægge, gulve og lofter isoleret med EPS-isoleringsplader. Anerkendelsen  modtages samtidig med, at Sundolitt kan fejre sit 50 års jubilæum.

Fem virksomheder var nomineret til Byggeriets Energipris, og for Sundolitt var prisen en stor anerkendelse af virksomhedens kerneprodukt – isoleringsmateriale – der i årtier har været anvendt  i den Skandinaviske byggebranche, og som siden 1964 også produceres i Danmark. Sundolitt fik overrakt Byggeriets Energipris af H.K.H Kronprins Frederik den 27. februar på byggevaremessen BYGGERI ´14 i Fredericia.  

- Vi er meget beærede over at modtage Byggeriets Energipris. Vi tror på, at politikere og forbrugere i endnu højere grad vil efterspørge lavenergihuse i fremtiden, og vores lavenergihus er første skridt på vejen i denne udvikling, siger Claus Jørgensen, teknisk chef, Sundolitt.

Et af kriterierne for at modtage Byggeriets Energipris er, at virksomheden har udviklet  dokumenteret energibesparende bygningsdele til byggeriet, hvilket netop er tilfældet for Sundolitt, da EPS-pladerne, der er brugt til isolering i lavenergihuset, isolerer 20 pct. bedre end tilsvarende produkter. Opførelsen af Sundolitt Climate House var kun ca. 10 pct. dyrere end et standardhus.

50 års isolering af danske huse   

Overrækkelsen af Byggeriets Energipris kommer samtidig med, at Sundolitt kan fejre sit 50 års jubilæum på dansk jord. Virksomheden blev grundlagt i Ålesund i Norge og producerede oprindeligt fiskenet, hvor Sundolitts udvikling af celleplast tog sin begyndelse. Den første danske fabrik åbnede i Viborg i 1964, hvorefter den danske produktion af isolering tog fat. Det danske hovedkontor er i dag i Billund, og virksomheden har 80 medarbejdere i Danmark. Fokusproduktet har siden den norske grundlæggelse været ekspanderet polystyren (EPS), der i dag bliver udviklet og produceret med særlig fokus på energibesparende byggeri.  

- Det er efter mange års erfaringer lykkedes os at producere et materiale, der gør det teknisk  ukompliceret at bygge og drive et lavenergihus. Det er vi meget stolte, af og vi fortsætter med at udvikle vores produkter, så vi forhåbentlig kan være med til at sætte skub i energibesparende nybyggeri. Byggeriets Energipris er en bekræftelse af, at vi udvikler os i den rigtige retning, og vi er derfor meget stolte over at modtage den, siger Bertil Sunde, vicepræsident for Sundolitt-koncernen i Norge.

Råvaren til Sundolitts EPS-produkter bliver fremstillet i Norge og er baseret på råolie og naturgas.