KEA uddanner byggekoordinatorer

Til efteråret 2014 lancerer KEA(Københavns ErhvervsAkademi) en toårig uddannelse som byggekoordinator i samarbejde med Dansk Byggeri og Teknisk Landsforbund

Byggebranchen er udfordret på produktiviteten, og der er brug for nye kompetencer i ledelse, logistik og kommunikation. En ny uddannelse som byggekoordinator på KEA(Københavns Erhverv Akademi) giver netop det.  

Alt for ofte opstår der spildtid på byggepladserne, når de mange forskellige faggrupper ikke koordinerer tingene indbyrdes. Det går ud over produktiviteten og økonomien.

Til efteråret 2014 lancerer KEA en toårig uddannelse som byggekoordinator for at forbedre forholdene. Byggekoordinatoren er mellemleder i byggebranchen med praktisk ledelse og koordinering som de vigtigste egenskaber.

- Vi har et behov for et uddannelsesløft og vi har brug for øget fokus på planlægning og kommunikation. Hvis vi skal fremtidssikre branchen skal vi have flere medarbejdere med videregående uddannelser, siger Sidse Frich Thygesen, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

I dag består byggebranchen af 30 procent ufaglærte, 60 procent faglærte og 10 procent med videregående uddannelse, oplyser Dansk Byggeri. Det er alt for få, siger Sidse Frich Thygesen.

-Medarbejdere med en videregående uddannelse øger innovationen og produktiviteten. Derfor er det glimrende, at vi har fået et uddannelsestilbud på erhvervsakademiniveau, siger Sidse Frich Thygesen.

Den nye uddannelse har et todelt fokus. Der bliver både undervist i entrepriseledelse, og i den grundlæggende viden omkring virksomhedsdrift. Og den studerende lærer både om planlægning og kommunikation men også om økonomi og jura.

- Byggekoordinatorerne får evnen til at bygge bro mellem det hårde og det bløde. Der skal både være god kommunikation og godt samarbejde, så der ikke bliver spildtid på byggepladsen, når håndværkerne fx står og venter på tegninger. Samtidig skal de overholde budgettet, kende kontrakten og levere til tiden, siger Henriette Hall-Andersen, programchef for BYG på KEA.

Planen er at lave en top-up uddannelse til byggekoordinatoren, så studerende kan få endnu mere uddannelse i blandt andet kommunikation. Både i forhold til byggekoordinatoruddannelsen og til ”top-uppen” vil KEA inddrage de mange erfaringer, som det nordiske samarbejdsprojekt FLIBA  har bidraget med.

Byggekoordinator uddannelsen er lavet i tæt samarbejde mellem Dansk Byggeri, Teknisk Landsforbund og Københavns Erhvervsakademi.

Adgangskrav til uddannelsen er enten en gymnasial eksamen eller relevant erhvervsuddannelse indenfor bygge og anlæg samt andre relevante EUD-forløb