Troldtekt nomineret til miljøpris

Troldtekt atter nomineret til Byggeriets Miljøpris 2014 for virksomhedens særlige miljøindsats

I 2010 overrakte HKH kronprins Frederik Byggeriets Miljøpris til Troldtekt for virksomhedens særlige miljøindsats. Troldtekt udvikler sig hele tiden på det bæredygtige område, og nu er de nomineret igen.

- Vi bruger hvert år mange ressourcer på at nytænke vores organisation og produktion, så vi bidrager positivt til vores omgivelser. Derfor er det et stort klap på skulderen at være blandt kandidaterne til prisen. Nomineringskomiteen består jo af toneangivende personer indenfor bæredygtigt byggeri, udtaler Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt.

I nomineringskomiteen indgår blandt andre repræsentanter fra Energistyrelsen, Konstruktørforeningen og Akademisk Arkitektforening. Komiteen indstiller Troldtekt til Miljøprisen, som en af fire udvalgte kandidater.

- Jeg håber da, at Troldtekt går hele vejen. Vores medarbejdere fortjener anerkendelse for deres store stykke arbejde. Vinder vi prisen er det deres fortjeneste, understreger Peer Leth.

For Troldtekt handler miljøindsatser ikke kun om certificeringer, gode hensigter og priser. Bæredygtighed er helt central i virksomhedens forretningsstrategi. I samarbejde med konsulentfirmaet, Vugge til Vugge Danmark, har Troldtekt i 2013 udviklet et såkaldt Cradle to Cradle roadmap. En køreplan, der beskriver Troldtekts overordnede målsætninger for bæredygtighed de næste ti års målsætninger indenfor en række indsatsområder.

- Ofte opstår en positiv sneboldeffekt, når virksomheder formulerer målsætninger. Troldtekt har for eksempel allerede nu nået nogle af deres langsigtede mål, fortæller Annette Hastrup, Business Director i Vugge til Vugge Danmark.Hun henviser til at Troldtekt fra første juli 2013 udelukkende bruger vindenergi i sin produktion, og at de benytter træ fra bæredygtig skovdrift i akustikpladerne.

En klar miljøprofil og et dokumenteret arbejde med bæredygtighed kræver tid og kræfter. I sidste ende betaler det sig dog, ifølge Peer Leth, adm. Direktør i Troldtekt.

- I modsætning til andre virksomheder i branchen har Troldtekt klaret sig fornuftigt gennem de senere års økonomiske krise. En af de væsentligste årsager er, at vi bruger massive ressourcer på dokumentation af  vores bæredygtige tiltag. Det giver troværdighed i forhold til arkitekter, bygherrer og private boligejere, der i stigende grad efterspørger bæredygtige byggemateriale, siger Peer Leth.

Om Miljøprisen

Gives til en udstiller, der har iværksat en miljøstrategi og/eller en arbejdsmiljøstrategi. Alternativt gives prisen for dokumenteret bæredygtige produkter/løsninger, der reducerer miljøbelastningen eller bidrager til bedre indeklima eller bedre arbejdsmiljø.

Kilde: byggerimessen.dk

Foto: Troldtekt Facade i Troldhede. Foto af Tommy Kosior ved Troldtekt.