Hotel Hvide Hus skal totalrenoveres

Hotel Hvide Hus i Aalborg får ny ejer, og både værelser, konferencelokaler og restaurationsområder skal igennem en omfattende totalrenovering

Hotel Hvide Hus i Aalborg får ny ejer, og både værelser, konferencelokaler og restaurationsområder skal igennem en omfattende totalrenovering. Det er Ejendomsselskabet Calum A/S i Aalborg, der køber Hotel Hvide Hus af Helnan International Hotels. Overtagelsen sker 1. januar, og renoveringen starter kort tid efter. Calum har indgået aftale med den danske hotelvirksomhed Comwell, der vil drive hotellet under navnet Comwell Hvide Hus Aalborg.

Den markante hotelbygning i Aalborg er blevet købt for ”et betydeligt trecifret millionbeløb”, som direktør Henrik Calum udtrykker det. Renoveringen af hele hotellet kommer til at koste et tocifret millionbeløb.

- Renoveringen bliver ret omfattende. Alle 198 værelser bliver totalrenoveret og får nyt moderne interiør, og hotellets restaurations- og selskabslokaler samt konferencefaciliteter fornyes til femstjernet status. Nutidens hotel- og konferencegæster kræver mere – og derfor skal vi sammen med Comwell tilbyde det bedste, siger Henrik Calum.

Renoveringen vil foregå på den måde, at et par etager ad gangen lukkes, mens værelser og gangarealer bygges om. Både hotel, restaurant og konferencecenter vil være åbent, mens der renoveres, og det hele er planlagt i detaljer, sådan at det vil forstyrre gæsterne mindst muligt. Hen på sommeren 2014 ventes hele renoveringen at være færdig.

- Vores mål er at gøre Comwell Hvide Hus Aalborg til landsdelens absolut førende hotel med et anerkendt køkken og med flotte faciliteter til både konferencer og store selskaber, siger Henrik Calum.

Den tilbygning til hotellet, der er givet kommunal tilladelse til, gennemføres ikke lige nu.

- Det er klart, at vi er opmærksomme på, at de færdige planer er der. Men lige nu koncentrerer vi os om den omfattende renovering af de 13.000 kvadratmeter i den nuværende hotelbygning, siger Henrik Calum.

Hotel Hvide Hus åbnede i maj 1969 på Vesterbro i Aalborg på det sted, hvor Restaurant Kilden lå. Hotellet blev bygget af tømrermester Aage V. Jensen, og som landsdelens førende hotel blev det hurtigt et af Aalborgs vartegn. I 2007 blev Hotel Hvide Hus købt af Helnan International Hotels, hvis ejer, Enan Galaly, kom til hotellet som tjener og endte som direktør. Helnan International Hotels ejer blandt andet også Hotel Phønix i Aalborg.

Foto: - Renoveringen af hele hotellet kommer til at koste et tocifret millionbeløb, oplyserdirektør Henrik Calum.